Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Σε μη βιώσιμα πλέον επίπεδα η Wall Street - Έρχεται sell off, αλλά ένας κλάδος μπορεί να «γλιτώσει»

Standard Chartered: Σε μη βιώσιμα πλέον επίπεδα η Wall Street - Έρχεται sell off, αλλά ένας κλάδος μπορεί να «γλιτώσει»
Οι αποτιμήσεις φαίνεται να έχουν φτάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα εν μέσω μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται ως «κερδοσκοπική εκστρατεία»
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά έχει κορυφώσει», δήλωσε ο Bill Winters, Διευθύνων Σύμβουλος της Standard Chartered.
Και μόλις η αγορά καταλάβει τα μη βιώσιμα επίπεδα των αποτιμήσεων, τότε θα αρχίσει το ισχυρό sell off, ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο.

«Κερδοσκοπική εκστρατεία»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered προειδοποίησε ότι οι αποτιμήσεις του χρηματιστηρίου φαίνεται να έχουν φτάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα εν μέσω μιας περιόδου που χαρακτήρισε ως «κερδοσκοπική εκστρατεία», προειδοποιώντας ότι είναι πιθανό ένα ξεπούλημα τεχνολογικής καθοδήγησης να διαδοθεί και σε άλλους τομείς.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά έχει κορυφώσει.
«Αυτό όμως δεν ισχύει για τις τράπεζες.
Θα έλεγα ότι οι μετοχές αξίας γενικά δεν μοιάζουν να έχουν κορυφώσει.
Αλλά αυτή είναι η φύση της κερδοσκοπικής εκστρατείας που βρισκόμαστε τώρα», πρόσθεσε.

Καμία ανησυχία για τον πληθωρισμό

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω της απότομης αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συζητούν έναν άλλο γύρο οικονομικής ανακούφισης κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης του κορωνοϊού.
Ο Winters, ωστόσο, είπε ότι δεν ανησυχεί για τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα.
Ο συνδυασμός της συνεχιζόμενης «πολύ εξυπηρετικής» νομισματικής πολιτικής και της «πολύ ουσιαστικής» δημοσιονομικής ώθησης, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού.
«Αλλά για να μεταφραστεί σε πραγματική μεταβλητότητα της αγοράς θα χρειαζόταν πιθανώς κάποιο άλλο εξωγενές σοκ», πρόσθεσε.

Τεχνικές ανησυχίες

Αναφορικά με την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου και το αν θα μπορούσε να επηρεάσει τις ευρύτερες αγορές σε περίπτωση ενός sell off, ο Winters ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό.
Όλοι θυμόμαστε πολύ καλά τη φούσκα του dotcom και όταν ξεσπά μια φούσκα, φυσικά πλήττει αρκετούς τομείς πολύ σκληρά.
«Νομίζω ότι υπάρχει ακόμη πολύ ενεργή συζήτηση για το ποια είναι η αξία για ορισμένες από αυτές τις τεχνολογικές εταιρείες ή τους τεχνολογικούς γίγαντες.
Όταν εξετάζουμε τη συνέχεια της φούσκας του dotcom και τον αριθμό των εταιρειών που ένιωθαν υπερτιμημένες εκείνη την, ποιος θα έλεγε ότι δεν υποτιμήθηκαν υπερβολικά στην κορυφή του dotcom φούσκα και όχι το αντίστροφο;, αναρωτήθηκε ο Winters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης