Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ενισχύει το ενδιαφέρον της για τις ανεπτυγμένες αγορές - Ισχυροί παράγοντες ώθησης

BlackRock: Ενισχύει το ενδιαφέρον της για τις ανεπτυγμένες αγορές - Ισχυροί παράγοντες ώθησης
Αναβαθμίζει το ενδιαφέρον της για τις ανεπτυγμένες αγορές η BlackRock
Σχετικά Άρθρα

Αναβαθμίζει το ενδιαφέρον του για τις ανεπτυγμένες αγορές ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την άμβλυνση του κινδύνου που ενέχουν οι επενδυτικές τοποθετήσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Οι μετοχές εταιρειών τεχνολογία και υγειονομικής περίθαλψης θα αποδειχθούν πιο ανθεκτικές απέναντι σε αυτή την αλλαγή, καθώς μάλιστα αυτές οι βιομηχανίες αποτελούν ένα συγκριτικά μεγαλύτερο κομμάτι προηγμένων αγορών,
Σύμφωνα με την BlackRock, ο τομέας της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, εν τω μεταξύ, ενδέχεται να αντιμετωπίσει διαρθρωτικές προκλήσεις, καθώς οι επενδυτές γίνονται ολοένα και περισσότερο ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή - σταθμίζοντας χρέη υψηλής απόδοσης καθώς και ορισμένα ομόλογα αναπτυσσόμενων χωρών.
«Η κλιματική μετάβαση θα είναι ένας επίμονος μοχλός αυτών των εμπροσθοβαρών αποδόσεων, οπότε πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις προσδοκίες μας», σημειώνει η BlackRock.
«Οι πράσινοι τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα».

Εστίαση στο κλίμα

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, έχει ενισχύσει την εστίασή του στην αλλαγή του κλίματος και στις προσπάθειές του για βελτίωση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία, της οποίας τα τρισεκατομμύρια δολάρια την καθιστούν τον διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο, είπε πώς θέλει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής.
Βέβαια, υιοθετεί την ιδέα ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, στοιχηματίζοντας ότι η μετάβαση σε μια «καθαρή» οικονομία μπορεί να οδηγήσει σε αθροιστική αύξηση της παραγωγής κατά 25% τα επόμενα 20 χρόνια.
«Η αειφορία δημιουργεί κινδύνους αλλά και ευκαιρίες», ανέφερε η Simona Paravani-Mellinghoff, διευθύνουσα σύμβουλος της BlackRock.
«Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο κρίσιμο είναι αυτό το βήμα.
Πρέπει να παρακολουθούμε την έκθεση ESG όπως κάνουμε με κάθε άλλο οδηγό απόδοσης χαρτοφυλακίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης