Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan για bitcoin: Πολύ πάνω από το εύρος εύλογης αξίας, η χειρότερη αντιστάθμιση για μετοχές

JP Morgan για bitcoin: Πολύ πάνω από το εύρος εύλογης αξίας, η χειρότερη αντιστάθμιση για μετοχές
Αν και οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι το bitcoin λειτουργεί αντισταθμιστικά έναντι των χρηματιστηρίων, σύμφωνα με την JP Morgan, αυτό δεν αληθεύει.
Σχετικά Άρθρα

Πολύ πάνω από το εύρος εύλογης αξίας τυγχάνει διαπραγμάτευσης το bitcoin, σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, προσθέτοντας πως αποτελεί ένα κάκιστο αντισταθμιστικό στοιχείο και ότι δεν έχει σχέση ακόμη με τον χρυσό.
Αν όμως αποκτήσει ανάλογα χαρακτηριστικά θα φτάσει τα 146.000 δολάρια ανά νόμισμα.
Πιο συγκεκριμένα, η συσχέτιση μεταξύ bitcoin και μετοχών αυξήθηκε ουσιαστικά κατά το προηγούμενο έτος, καθώς το bitcoin γίνεται ολοένα και πιο mainstream.
Και παρότι αυτό ως γεγονός το καθιστά «κακή αντιστάθμιση» έναντι των υποχωρήσεων που παρατηρούνται στην αγορά, οι επενδυτές που διαθέτουν χαρτοφυλάκιο πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να «δώσουν χώρο» έως και 1% σε κρυπτονομίσματα.
Αν και οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι τόσο το bitcoin και όσο τα άλλα ψηφιακά νομίσματα λειτουργούν αντισταθμιστικά έναντι των χρηματιστηρίων, σύμφωνα με την JP Morgan αυτό δεν αληθεύει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η τράπεζα, αποτελούν μία από τις χειρότερες αντισταθμίσεις.
«Το bitcoin δεν έχει καμία αξία ως όχημα αντιστάθμισης στο τρέχον περιβάλλον, δεδομένου ότι οι ίδιοι επενδυτές που έλκονται από το bitcoin είναι συνήθως οι ίδιοι που έλκονται από μετοχές» ανέφερε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε πρόσφατο ριπόρτ του.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στις 26 Φεβρουαρίου 2021 το bitcoin σημείωσε μία από τις χειρότερες επιδόσεις από τον Μάρτιο του 2020, καθώς έφτασε μέχρι και τα 45.000 δολάρια.
bitcoin.JPG
Έως και 1% των χαρτοφυλακίων τους

Παρ’ όλα αυτά, η JP Morgan δεν είναι τόσο αρνητικά διακείμενη απέναντι στα κρυπτονομίσματα.
Απεναντίας, σημειώνει πως οι επενδυτές θα μπορούσαν λογικά να διαθέσουν έως και 1% των χαρτοφυλακίων τους στα «cryptos».
Από την άλλη, εάν οι επενδυτές θέλουν να αντισταθμίσουν ένα μακροοικονομικό συμβάν με ένα νόμισμα, η JP Morgan συνιστά γιεν ή δολάριο ΗΠΑ.
Εάν οι επενδυτές θέλουν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, η τράπεζα συνιστά έκθεση σε εμπορεύματα - αν και οι οπαδοί του bitcoin υποστηρίζουν ότι η σταθερή προσφορά του token το καθιστά την καλύτερη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού από άλλα εμπορεύματα όπως ο χρυσός.
Τέλος, οι αναλυτές της JP Morgan σημειώνουν ότι η τιμή του bitcoin, που κυμαίνεται κοντά στα 50.000 δολ., είναι «πολύ πάνω» από το εύρος εύλογης αξίας με βάση το κόστος εξόρυξης και την ισοδυναμία επιχειρηματικών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με την τράπεζα, η τιμή του μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια αν ο κλάδος αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης