Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABI Research: Μεγάλο το κόστος από πιθανή απαγόρευση χρήσης κινεζικής τεχνολογίας

ABI Research: Μεγάλο το κόστος από πιθανή απαγόρευση χρήσης κινεζικής τεχνολογίας

Σημαντικές συνέπειες έχει μια απαγόρευση χωρών της Δύσης στη χρήση κινεζικής τεχνολογίας στο 5G. Πώς ανεβάζει το κόστος και οδηγεί σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της αγοράς

Μεγάλο θα είναι το κόστος από ένα πιθανό αποκλεισμό των κινέζικων παρόχων τεχνολογίας 5G από τις δυτικές χώρες υποστηρίζει έρευνα της εταιρείας ABI Research.
Σύμφωνα με αυτή, μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται καθυστέρηση στην ανάπτυξη του 5G κατά αρκετά χρόνια και επιπλέον οικονομικό βάρος αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντικατασταθούν υφιστάμενες υποδομές.

«Η έρευνα δείχνει ότι η μη συμμετοχή κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών στο 5G και ο περιορισμός της πρόσβασής τους στις αλυσίδες προμήθειας ημιαγωγών θα έχει σοβαρές συνέπειες στην οικονομία, αλλά συνολικά θα πλήξει και την Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) του 5G και 6G», δήλωσε ο Leo Gergs αναλυτής της ABI Research για τις αγορές του 5G.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η απαγόρευση προμηθευτών στην ανάπτυξη του 5G έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τους διαχειριστές των δικτύων.
Εξηγεί πως «η πιθανή εξαίρεση εταιρειών δεν δημιουργεί μόνο επιπρόσθετα κόστη για τους παρόχους που πρέπει να αντικαταστήσουν συγκεκριμένο εξοπλισμό από το υφιστάμενο δίκτυο, αλλά περιορίζει επίσης το τοπίο σε ότι αφορά τους προμηθευτές, μειώνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά.
Ο ημιτελής ανταγωνισμός αναπόφευκτα περιορίζει την πτωτική πίεση στις τιμές αναγκάζοντας τους παρόχους να πληρώσουν περισσότερα για τον εξοπλισμό απ’ όσα θα διέθεταν αν ο ανταγωνισμός λειτουργούσε στην εντέλεια».
Πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, σύμφωνα με την έκθεση, κάθε πιθανή αποτροπή στη χρήση κινέζικων προϊόντων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τυποποίηση του 5G.
Οι κινέζικες εταιρείες είναι μεταξύ των κορυφαίων σε ότι αφορά τη συνεισφορά σε πατέντες 5G στο 3GPP (3rd Generation Partnership Project).
«Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να αποφύγουν να πάρουν μια απόφαση με πολιτικά κριτήρια σε οικονομικά και τεχνολογικά θέματα», προειδοποιεί ο Gergs.
«Για να εξασφαλιστεί ότι το 5G μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στον μετασχηματισμό του κόσμου, οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί πρέπει να αποτρέψουν να γίνει η ανάπτυξη δικτύου 5G διαπραγματευτικό χαρτί για γεωπολιτικά συμφέροντα», συνεχίζει.
Όπως επισημαίνει, οι αρχές πρέπει να καταλάβουν πλήρως το διακύβευμα από την απαγόρευση αυτών των προμηθευτών.
«Αν ένας συγκεκριμένος εξοπλισμός δικτύου βρεθεί μη ασφαλείς από τεχνολογική σκοπιά, μια υγιής και χωρίς περιορισμούς οικονομική αγορά θα απομακρυνθεί από αυτόν.
Αυτό θα γίνει χωρίς πολιτική παρέμβαση, η οποία είναι επιβλαβής για την οικονομία και θα θέσει σε κίνδυνο την τεράστια αξία του 5G και των μελλοντικών γενεών συνδεσιμότητας», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης