Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 3,23 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Εθνικής η Eurobank Equities - Σύσταση αγορά

Στα 3,23 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Εθνικής η Eurobank Equities - Σύσταση αγορά
Στα top picks της Eurobank Equities η Εθνική
Στα 3,23 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Εθνικής η Eurobank Equities, από 2,73 ευρώ προηγουμένως, αντικατοπτρίζοντας μια αποτίμηση 0,6x σε όρους P / TBV, με βάση τις εκτιμήσεις του 2022.
Η σύσταση παραμένει για αγορά (buy), καθώς η Eurobank Equities προσφέρει ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία ακόμη και μετά την εκκαθάριση και προοπτικές αξιοπρεπούς κερδοφορίας.

Στρατηγική

Η διοίκηση της Εθνικής ανακοίνωσε ένα ενημερωμένο σύνολο στόχων που οραματίζεται μια καθαρή (αναλογία NPE στο 6%), ισχυρή (CET1> 16%) και κερδοφόρα (cRoE στο 9%) τράπεζα έως το 2022.
Συνολικά, η Eurobank Equities βρίσκει τους στόχους της διοίκησης ρεαλιστικούς, δεδομένου του θετικού πρόσφατου ιστορικού και τις υγιείς προοπτικές.
Το πιο σημαντικό, οι στόχοι παρέχουν στους επενδυτές την απαραίτητη ορατότητα μετά από μια περίοδο κατά την οποία η έλλειψη ορατότητας ήταν ένα βασικό πρόβλημα.
Η βασική στρατηγική πρόκληση για τον όμιλο είναι η ανάπτυξη ρευστότητας και εκκαθάρισης κεφαλαίων.

Αναλογία NPE στο 6% το 2022, CET 1 πάνω από 16%

Το ενημερωμένο σχέδιο μείωσης NPEs του ομίλου στοχεύει σε αναλογία 6% (1,8 δισ. ευρώ) έως το τέλος του 2022, από 13,6% στο 2020 (pf for Frontier), ενώ ο λόγος CET 1 αναμένεται να διαμορφωθεί πάνω από 16% (FL CET 1> 15%), πολύ πάνω από τις κανονιστικές απαιτήσεις.
Το καλό ιστορικό της Εθνικής Τράπεζας υποδηλώνει υψηλή πιθανότητα επιτυχίας, αν και οι εκτιμήσεις μας είναι λίγο πιο συντηρητικές, αναμένοντας κάπως υψηλότερες εισροές NPE (> 1 δισ. ευρώ έναντι 0,6 δισ. ευρώ) λόγω της πανδημίας και των υψηλότερων ανόργανων συναλλαγών (2,0 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ) για την επίτευξη των στόχων της.

Στόχος για RoE στο 9% το 2022

Η διοίκηση στοχεύει στην επίτευξη 9% RoE το 2022, κυρίως λόγω της μείωσης του CoR στις 60 μ.β. καθώς και περικοπή 70 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά έξοδα, η οποία θα αντισταθμίσει την εκτιμώμενη μείωση 30 εκατ. ευρώ από τη βασική παραγωγή εσόδων.
Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities είναι ελαφρώς πιο συντηρητικές σε όλα τα μέτωπα, αναμένοντας μια ήπια πίεση στα NII (-4% CAGR έως το 2022), υψηλότερο εισόδημα F&C (8% CAGR) και περαιτέρω μείωση κόστους (-4% CAGR), αν και δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικό από τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

Υψηλότερες εκτιμήσεις κερδών για υψηλότερα έσοδα, χαμηλότερο opex

Οι νέες εκτιμήσεις της Eurobank Equities για την Εθνική Τράπεζα περιλαμβάνουν:
i) ελαφρώς υψηλότερα βασικά έσοδα το 2022-23,
ii) υψηλότερα έσοδα από συναλλαγές για το 2021,
iii) χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα,
iv) υψηλότερο κόστος κινδύνου για το 2021 -22 για τη διευκόλυνση του ενημερωμένου προγράμματος μείωσης NPE του ομίλου, αλλά στη συνέχεια χαμηλότερο, και
v) χαμηλότερου πραγματικού φορολογικού συντελεστή.
Έτσι, οι εκτιμήσεις θέλουν τον PPI για το 2022-23 να αυξάνεται κατά 6% κατά μέσο όρο έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων της Eurobank Equities, ενώ οι εκτιμήσεις καθαρών εσόδων είναι 28% υψηλότερες από πριν, αντικατοπτρίζοντας την εμπροσθοβαρή διόρθωση του ισολογισμού.
Με βάση τα παραπάνω, αναμένει ότι το RoE του ομίλου θα φτάσει το 8% το 2022 (έναντι του βασικού στόχου RoE 9%) και το 9% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης