Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Institute for Economic Research: Γιατί οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στα lockdown

American Institute for Economic Research: Γιατί οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στα lockdown
Στους νέους οι αυτοκτονίες έχουν προκαλέσει περισσότερους θανάτους από εκείνους που συνδέονται με τον κορονοϊό
Σχετικά Άρθρα

Το θέμα των επιπτώσεων του lockdown στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και ειδικά των νέων αναλύει άρθρο του American Institute for Economic Research.
Πέραν της οικονομικής ζημιάς που προκαλεί η πανδημία η ζημιά στον κοινωνικό ιστό είναι εξίσου μεγάλη και με συνέπειες που θα αργήσουν να γίνουν ορατές.
Κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη, άγχος, υπαρξιακός φόβος είναι μερικές έννοιες που τονίζονται, δυστυχώς, στις μέρες μας.
Στους νέους οι αυτοκτονίες έχουν προκαλέσει περισσότερους θανάτους από εκείνους που συνδέονται με τον κορονοϊό.
Μπορεί να εμφανίζονται λιγότερο ευάλωτοι στη νόσο αλλά επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα lockdown.
Η διάρκεια της καραντίνας και η επακόλουθη έλλειψη κοινωνικής και σωματικής επαφής με φίλους, οικογένεια και τον έξω κόσμο έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με αυξημένα συμπτώματα Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες.
Τα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι οι ηλικίες κάτω των 30 ετών.

Γιατί τα lockdown είναι τόσο επιβλαβή για τους νέους

«Η καθηγήτρια Ellen Townsend, ειδική σε αυτοτραυματισμούς παιδιών και εφήβων και αυτοκτονία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, αναφέρει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι φοιτητές« είναι μαζικά βλαβερός για την ψυχική τους υγεία ». Τονίζει ότι δεν υπάρχει νόημα να κλειδώνονται οι νέοι. Πρέπει να ξεπεραστεί η νόσος με διαφορετική προσέγγιση και όχι με τον εγκλεισμό των νέων.
Η ανάγκη των νέων να είναι σε θέση να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν ανεξάρτητα τη ζωή τους συνδέεται με την ανθρώπινη νευροβιολογία. «Οι νέοι εγκέφαλοι χρειάζονται κοινωνική σύνδεση για να αισθάνονται ασφαλείς για την ταυτότητα και τη θέση τους στον κόσμο», λέει ο Γκρέγκορι Λιούις, ο οποίος μελετά τη νευροβιολογία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.
«Η Valerie Braunstein, ψυχολόγος στην ιδιωτική πρακτική στο Center City που εργάζεται με εφήβους, δήλωσε ότι οι κοινωνικές αποστάσεις επηρεάζουν τους εφήβους διαφορετικά από τους ενήλικες, επειδή είναι αναπτυξιακά κατάλληλο για αυτούς να δώσουν προτεραιότητα στις φιλίες. Είπε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση από φίλους έχει πολύ πιο αρνητικό συναισθηματικό αντίκτυπο στους εφήβους από τους ενήλικες.
Το CNBC αναφέρει ότι, «περισσότεροι από ένας στους έξι νέους, ηλικίας 18-29 ετών, έχουν σταματήσει να εργάζονται από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ δήλωσε στην τέταρτη έκθεσή της σχετικά με τις επιπτώσεις του Covid-19 στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό.

Οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν διακόπτες

Οι κοινωνικοί κανόνες και πρακτικές υπάρχουν για έναν λόγο και μέρος αυτού οφείλεται σε βιολογικά χαρακτηριστικά. Όταν οι κυβερνητικές πολιτικές αγνοούν αυτές τις επιστημονικές αλήθειες για την ανθρώπινη φύση υπέρ των παγκόσμιων απόψεων που πιστεύουν ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι απλώς διακόπτες που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή. Η αδυναμία των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τις βασικές βιολογικές ανάγκες των νέων ατόμων μάλλον οδήγησε έθεσε σε κίνδυνο όλα τα τμήματα του πληθυσμού. Το γενικό lockdown απέτυχε να προστατεύσει επαρκώς τους ηλικιωμένους από το Covid-19 και εξαπέλυσε μια νέα κρίση στη δημόσια υγεία για τους νέους που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να κατανοήσουν πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης