Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Διόρθωση από -6% έως -10% στον δείκτη S&P 500 τους επόμενους τρεις μήνες

Deutsche Bank: Διόρθωση από -6% έως -10% στον δείκτη S&P 500 τους επόμενους τρεις μήνες
Η bull market μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, όταν η ανάπτυξη φτάσει στο… τέρμα, αναφέρει η Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα

Στις 3.800 έως 3.900 μονάδες, ήτοι διόρθωση από -6% έως -10%, «βλέπει» τον δείκτη του αμερικανικού χρηματιστήριου S&P 500 η Deutsche Bank, όταν η ανάπτυξη φτάσει στην κορύφωσή της, δηλαδή τους επόμενους τρεις μήνες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, οι μετοχές τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, παρουσιάζοντας θετική συσχέτιση με μακροοικονομικά μεγέθη και δείκτες όπως ο μεταποιητικός δείκτης ISM (73% συσχέτιση), ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο peak του τους επόμενους 10 με 11 μήνες.
Ως αποτέλεσμα, «πολύ βραχυπρόθεσμα», η Deutsche Bank αναμένει ότι οι μετοχές, που ακόμη απολαμβάνουν μεγάλη στήριξη από τα μάκρο, θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, χάρη σε συστηματικές στρατηγικές των διαχειριστών χαρτοφυλακίων και σε προγράμματα επαναγοράς.
Ωστόσο, όλα αυτά θα τελειώσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, όταν η ανάπτυξη φτάσει στο… τέρμα, με τον δείκτη S&P 500 της Wall Street να σημειώνει «βουτιά» από -6% έως -10%.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ο S&P 500 παρουσιάζει εξαιρετικά θετική συσχέτιση με τον ISM.
Όπως προαναφέρθηκε, οι αναλυτές της Deutsche Bank εντόπισαν 36 «κορυφές» στον δείκτη ISM κατά την περίοδο μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα δύο τρίτα αυτών των κορυφών (24) είχαν ένα ανεστραμμένο σχήμα V, ενώ τα υπόλοιπα (8) «είδαν» το ISM να σταματά και να επιπεδώνεται σε υψηλό επίπεδο.
ISM_and_SP_correlation.jpg

Εξαιρουμένων επεισοδίων φθίνουσας πορείας για τον ISM που τελικά κατέληξαν σε ύφεση, η οποία επί του παρόντος φαίνεται απίθανη, με αποτέλεσμα χαμηλότερες αποτιμήσεις, ο δείκτης S&P 500 βυθίστηκε κατά μέσο όρο -8,4% γύρω από τις προαναφερόμενες κορυφές.
Αλλά σε γεγονότα κατά τη διάρκεια των οποίων ο ISM επιπεδώθηκε «είδαν» διάμεση πτώση -5,9%.
Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, το sell off ξεκίνησε 2 εβδομάδες μετά την κορύφωση του ISM και διήρκεσε για 6 εβδομάδες. 
Αν και η χρήση της ιστορικής εμπειρίας ως οδηγού υποστηρίζει μια υποχώρηση -6% εάν η ανάπτυξη σταματήσει κοντά στην κορυφή, δεδομένου ότι η θέση είναι ασυνήθιστα αυξημένη τόσο νωρίς σε αυτήν την επέκταση, η Deutsche Bank πιστεύει ότι η διόρθωση θα μπορούσε να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον μέσο όρο, στο εύρος του 6-10%.
Τα καλά νέα είναι ότι, με αυτόν τον αποτυχημένο τρόπο, τα πράγματα επιστρέφουν στο φυσιολογικό και μετά από αυτήν τη διόρθωση, η γερμανική τράπεζα υποστηρίζει ότι «η συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει ότι οι μετοχές θα επηρεαστούν αργότερα μέσα στο έτος από τον πληθωρισμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης