Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 1,58 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Alpha Bank η Eurobank Equities - Ήρθε η ώρα...

Στα 1,58 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Alpha Bank η Eurobank Equities - Ήρθε η ώρα...
Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για το 2021 αναφέρουν προ προβλέψεων κέρδη στα 778 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πτώσης 8% στο NII
Στα 1,58 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Alpha Bank η Eurobank Equities, από 1,25 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά (buy), με αφορμή τη δημοσιοποίηση των νέων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τη διοίκηση.

Στα NPEs η εστίαση

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) παραμένει βασικό ζήτημα για την Alpha Bank, δεδομένου ότι ο δείκτης NPE εξακολουθεί να είναι αυξημένος περίπου στο 25%, ακόμη και pro-forma για το Galaxy (τιτλοποίηση NPEs 10,8 δισ. ευρώ).
Κατά την τελευταία ανακοίνωση, η διοίκηση κοινοποίησε στόχους που προβλέπουν ένα νέο πρόγραμμα μείωσης των NPE, εωσότου φτάσει ο δείκτης στο μονοψήφιο σύστημα έως το 2022 (για εγχώριες δραστηριότητες).
Η διοίκηση περιέγραψε μερικά από τα επόμενα βήματα για ολόκληρο το έτος, ωστόσο, σύμφωνα με την Eurobank Equities, υποθέτοντας πρόσθετες ανόργανες ενέργειες περίπου 4 δισ. για το 2022, ο στόχος είναι να φτάσει ο δείκτης NPE του ομίλου περίπου στο 9%.

Ικανοποιητικά τα επίπεδα κεφαλαίου

Ενώ η στρατηγική διατήρησης υψηλών κεφαλαιακών αποθεμάτων σε βάρος της κάλυψης NPE έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν, η Eurobank Equities εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο για την ταχύτερη εκκαθάριση του ισολογισμού.
Στην πραγματικότητα, το σχέδο Galaxy είναι ένα ισχυρό σημάδι μιας πιο επιθετικής στρατηγικής, ενώ περιμένουμε να έρθουν περισσότερα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο δείκτης CET 1 του ομίλου θα μειωθεί περαιτέρω στο 12,4% στο τέλος του 2022 (από 14,1% στην εκτίμηση του 2021) επιτρέποντας ακόμη και περαιτέρω σημαντικούς κινδύνους, να βρίσκεται πάνω από τα ελάχιστα απαιτούμενα.

Η κερδοφορία θα παραμείνει χαμηλή

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για το 2021 αναφέρουν προ προβλέψεων κέρδη στα 778 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πτώσης 8% στο NII.
Επιπλέον, αναμένει παρόμοιες τάσεις να συνεχιστούν έως το 2022, δεδομένης της υπόθεσης για πρόσθετες ανόργανες συναλλαγές για τη μείωση των NPE που θα επηρεάσουν τα NII και τον CoR, διατηρώντας έτσι την κερδοφορία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

αλ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης