Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε σε «ΒΒΒ» τον ΟΤΕ - Σταθερό το outlook

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε σε «ΒΒΒ» τον ΟΤΕ - Σταθερό το outlook

Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε BBB η S&P, σταθερό το outlook

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «ΒΒΒ», προχώρησε σήμερα 4 Μάιου 2021 ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, θέτοντας παράλληλα σταθερό το outlook, μετά και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ στις 23 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η Standard & Poor’s προσδοκά ότι ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από το βελτιωμένο περιβάλλον και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δυο χρόνια.
Πιστεύει επίσης ότι η επιχείρηση έχει ισχυρό ισολογισμό και γι’ αυτό η αξιολόγησή της είναι τρεις μονάδες πάνω από αυτή της χώρας.
Δεδομένης της προσδοκίας για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος δεν πιστεύει πλέον ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα στη δημιουργία cash flow από τον ΟΤΕ.
Αναμένουμε ότι η συνεχής επέκταση του δικτύου οπτικών ινών και η εισροή νέων συνδρομητών θα υποστηρίξουν την αύξηση των ταμειακών ροών.
Παράλληλα η S&P αναμένει ισχυρά θεμελιώδη από τον ΟΤΕ, προσαρμοσμένη μόχλευση κάτω από 1,5x και το FOCF μετά τις μισθώσεις που αυξάνονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ - 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την περίοδο 2021-2022, από περίπου 412 εκατομμύρια ευρώ το 2020.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες της ότι η προσαρμοσμένη μόχλευση του ΟΤΕ θα παραμείνει κάτω από 2x και το FOCF στο χρέος πάνω από 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης