Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Καλύτερη του αναμενομένου η χρηματοπιστωτική κατάσταση του ομίλου Μητιληναίος

Fitch: Καλύτερη του αναμενομένου η χρηματοπιστωτική κατάσταση του ομίλου Μητιληναίος
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η μόχλευση παραμένει εντός των ορίων ευαισθησίας
Σχετικά Άρθρα

Καλύτερη του αναμενομένου είναι η χρηματοπιστωτική κατάσταση του ομίλου Μητιληναίος, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχόλιό της η Fitch Ratings.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η μόχλευση παραμένει εντός των ορίων ευαισθησίας, παρά το μεγάλο capex (έξοδα κεφαλαίου) το 2021-2024, που είχε ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση του Outlook σε Stable από Negative τον Απρίλιο 2021.
Σύμφωνα με τη Fitch Ratings, η επέκταση του ομίλου στη λιγότερο κυκλική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αποδειχθεί πιστωτικά θετική, παρά την προσωρινή απόκλιση σε ό,τι αφορά τη μόχλευση και πέρα από τις προβλεπόμενες αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) το 2021-2022.
Στη συνέχεια, η Fitch αναφέρει πως, παρότι «Παρόλο που βλέπουμε κινδύνους εκτέλεσης για έργα κατασκευής-μεταφοράς (BOT), αναμένουμε ισχυρή ζήτηση για έργα βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως, τα οποία θα βελτιώσουν την απόδοση της κατασκευαστικής επιχείρησης εν συνόλω».
Η αξιολόγηση της Μυτιληναίος υποστηρίζεται από υγιή ρευστότητα και ελεγχόμενο χρέος, διαφοροποίηση και το συνεργιστικό μοντέλο που ακολουθείται, με κάθετες και χαμηλού κόστους μεταλλουργικές μονάδες.
Τέλος, σημειώνεται πως η διείσδυση στην ελληνική αγορά ενέργειας αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης