Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο Biden έχει κάνει τους Αμερικανούς τεμπέληδες καταστρέφοντας την οικονομία των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Ο Biden έχει κάνει τους Αμερικανούς τεμπέληδες καταστρέφοντας την οικονομία των ΗΠΑ
Ο Biden δίνει επιδόματα και καταστρέφει την οικονομία των ΗΠΑ προς όφελος των πολυεθνικών, αναφέρει η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Στο γεγονός πως οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δουλέψουν λόγω της οικονομικής πολιτικής Biden στέκεται η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας…
Πιο συγκεκριμένα, όταν ακόμη και η Goldman Sachs, η οποία είθισται να ευθυγραμμίζεται με τον Λευκό Οίκο, μιλά για ευθύνες της αμερικανικής κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, μάλλον είναι ώρα να αλλάξει το «αφήγημα».
Σύμφωνα με report της τράπεζας, διαπιστώνεται αδυναμία στη δημιουργία θέσεων εργασίας και, ταυτόχρονα, αύξηση μισθών, με την ανεργία στις ΗΠΑ να έχει «κολλήσει» στο 6,1%.
«Η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που υφίστανται σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και είναι, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα των γενναίων μεταβιβαστικών πληρωμών και επιδομάτων που παρέχει ο Λευκός Οίκος».
Με άλλα λόγια, ο κύριος λόγος που η ανεργία δεν πέφτει είναι ότι η ζήτηση για «χέρια» ανέκαμψε γρήγορα, όπως υποδηλώνεται από ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης (βλ. γράφημα), ενώ πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν εκτός ηθελημένα λόγω των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνουν.
Ως αποτέλεσμα, ο λόγος των ανέργων προς το «άνοιγμα» θέσεων εργασίας έχει μειωθεί στο 1,0 (γαλάζια γραμμή, δεξί διάγραμμα, έκθεμα 1) - ένα επίπεδο που σχετίζεται συνήθως με τις «στενές» συνθήκες.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως, εάν όσοι έχασαν τη δουλειά τους από την έναρξη της πανδημίας αρχίσουν να αναζητούν εργασία, η αναλογία των ατόμων που αναζητούν εργασία προς τα «ανοίγματα» θα ήταν 1,7 - αντιστοιχεί σε ανεργία 5,8%.
«Τα γενναία επιδόματα έχουν εντείνει τις πιέσεις στους μισθούς ειδικά των χαμηλά αμειβόμενων, των οποίων οι κατώτατες αποδοχές έχουν σημειώσει αύξηση 21% από το φθινόπωρο του 2020».
Ως αποτέλεσμα, «η αναλογία των ανέργων με τις νέες θέσεις εργασίας έχει πέσει».
balance_of_labor_supply.jpg
Kαταστροφή ΜμΕ

Στο μεταξύ, στην έρευνα της Goldman Sachs πολλοί ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως τα επιδόματα και η συνακόλουθη μη κάλυψη της προσφοράς εργασίας έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις επιχειρήσεις, που είτε δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων είτε απλώς δεν βρίσκουν υπαλλήλους.
Με άλλα λόγια, ο Biden κατέστησε σχεδόν αδύνατες τις προσλήψεις από μικρές επιχειρήσεις, που πρέπει να ανταγωνιστούν γίγαντες όπως η McDonalds και η Amazon, οι οποίες προσφέρουν επίδομα πρόσληψης 500 δολ.
goldman_on_bidens_unemployment_benefits.jpg
Εάν αυτά είναι κακά νέα, υπάρχουν όμως και χειρότερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
«Tα αντικίνητρα αναζήτησης εργασίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ».
Και κάπως έτσι καταστρέφονται πολλές ΜμΕ στις ΗΠΑ, που όμως αποτελούν τη ρακοκαλιά και της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης