Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επαναφέρει την κάλυψη της Πειραιώς η Eurobank Equities - Σύσταση hold, τιμή στόχο 1,91 ευρώ

Επαναφέρει την κάλυψη της Πειραιώς η Eurobank Equities - Σύσταση hold, τιμή στόχο 1,91 ευρώ
Η Eurobank Equities βρίσκει το προφίλ κινδύνου / ανταμοιβής ισορροπημένο σε αυτό το στάδιο δεδομένης της τρέχουσας αποτίμησης του ομίλου Πειραιώς
Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς η Eurobank Equities επαναφέρει την κάλυψη της μετοχής, με σύσταση hold, ήτοι διακράτηση, και τιμή στόχο στα 1,91 ευρώ.
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της διοίκησης έχει νόημα, ενισχύοντας έτσι την επενδυτική περίπτωση.
Κατά την άποψή της, είναι πολύ πιθανό η τραπεζα να είναι καθαρή και κερδοφόρα τα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, βρίσκει το προφίλ κινδύνου / ανταμοιβής ισορροπημένο σε αυτό το στάδιο δεδομένης της τρέχουσας αποτίμησης του ομίλου, στα 0,4x με όρους P / TBV και με βάση τις εκτιμήσεις του 2022.

Ένα φιλόδοξο αλλά αξιόπιστο σχέδιο μείωσης NPE

Το ενημερωμένο σχέδιο μείωσης NPE της Πειραιώς προβλέπει αναλογία <10% NPE εντός των επόμενων 12 μηνών και αναλογία <3% μεσοπρόθεσμα.
Βασικές βραχυπρόθεσμες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την εφαρμογή δύο τιτλοποιήσεων (Sunrise 1 & 2) συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ και ορισμένων πωλήσεων (1,4 δισ. ευρώ).
Σύμφωνα με την Eurobank Equities χρειαζόταν ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του NPE δεδομένου του υψηλού αποθέματος.
Ωστόσο βρίσκει το σχέδιο αξιόπιστο και ρεαλιστικό όσον αφορά την εκτέλεση και την τιμολόγηση, δεδομένου ότι βασίζεται κυρίως σε τιτλοποιήσεις, ένα καλά δοκιμασμένο εργαλείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης