Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ο Biden αναζητά ξανά την προέλευση της Covid, αυτή τη φορά εκτός Κίνας…

Rabobank: Ο Biden αναζητά ξανά την προέλευση της Covid, αυτή τη φορά εκτός Κίνας…
Η Fed ακόμη αναπαράγει το αφήγημα ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός, σαν μάντρα, αναφέρει η Rabobank
Σχετικά Άρθρα

Βάσει των τρεχόντων γεωπολιτικών εξελίξεων, στο κάδρο του… κορωνοϊού δεν είναι πλέον η Κίνα, αλλά η Ρωσία, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Παράλληλα, η Fed ακόμη αναπαράγει το αφήγημα ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός, σαν μάντρα (σ.σ. προσευχή) που επαναλαμβάνουν οι θιβετιανοί μοναχοί.
Στο μεταξύ, οποιαδήποτε ιδέα ή σκέψη για μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων (tapering) έχει πάει περίπατο.
Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, όπως λέει η Rabobank, παρατηρείται ήδη σχετική μείωση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Την ίδια στιγμή, η Κίνα ακυρώνει τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά με το Ιράν, ανεξάρτητα από τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που υπάρχουν, το ντιλ αυτό θα βοηθήσει την τιμή του πετρελαίου – κάτι που εξηγεί το «στενό μαρκάρισμα» στη χώρα των αγιατολάχ.
Πάντως, σοβαροί άνθρωποι όπως Stephen Roach, που έχουν μελετήσει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, επιμένουν να προειδοποιούν για τις πληθωριστικές πιέσεις που… έρχονται λόγω, εκτός των άλλων, και των γεωπολιτικών εντάσεων.
Σημειωτέον πως η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θρηνούσε για τη χώρα της που δεν έχει τη δυνατότητα την παράγει τα αυτοκίνητα που επιθυμεί λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Κρυπτονομίσματα

Σε έναν παράλληλο, ψηφιακό σύμπαν τα κρυπτονομίσματα αρνούνται να κάνουν αυτό που οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ιράν και η Τουρκία επιθυμούν – κάτι που αποτελεί κατάφωρη προσβολή για τις κεντρικές τράπεζες, που, όπως λέει η Rabobank, έχουν, πλέον, χάσει «την μπάλα».
Οποιοσδήποτε μπορεί να εκδώσει ένα κρυπτονόμισμα και η αξία του να εκτοξευθεί σε χρόνο ρεκόρ.
Όμως, υπάρχει ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης που απασχολεί τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη.
Η εκ νέου εκκίνηση ερευνών για την πηγή της πανδημίας.
Μετά τον Trump, ήρθε η σειρά του Biden να δώσει διορία 90 ημερών στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας ώστε να εξιχνιάσουν την προέλευση της Covid.
Δεδομένων δε των πρόσφατων εξελίξεων, η Κίνα μένει έξω από το κάδρο…
Ίσως όμως δούμε τη Ρωσία μέσα σε αυτό, προσθέτει η Rabobank χαριτολογώντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης