Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουδέτερη πλέον η JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα, μετά το εντυπωσιακό ράλι... ελκυστικό όμως το 7ετές

Ουδέτερη πλέον η JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα, μετά το εντυπωσιακό ράλι... ελκυστικό όμως το 7ετές
Η JP Morgan περιμένει τα ελληνικά και τα κυπριακά spread να παραμείνουν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τους επόμενους μήνες
Σχετικά Άρθρα
Ουδέτερη, από θετική προηγουμένως, είναι πλέον η JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα, όπως και τα κυπριακά, καθώς και οι δύο δέσμες τίτλων έχουν σημειώσει εντυπωσιακές αποδόσεις.
Ωστόσο, όπως τονίζει, εάν κάποιος επενδυτής επιθυμεί να παραμείνει overweight στους ελληνικούς τίτλους, τότε καλό είναι να προτιμήσει αυτούς της 7ετούς διάρκειας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν σε σχέση με τους άλλους τίτλους της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, τόσο τα ελληνικά όσο και τα κυπριακά spreads μειώνονται, με τα δύο μεγέθη να βρίσκονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα ιστορικά.
Οι επιδόσεις αυτές θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τις ισχυρές μακροοικονομικές προοπτικές που ενισχύονται περαιτέρω από τις επερχόμενες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και την πολύ υποστηρικτική πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία θα παραμείνει για το υπόλοιπο του 2021.
Η JP Morgan περιμένει τα ελληνικά και τα κυπριακά spread να παραμείνουν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, οι τίτλοι 7 έως 9 ετών μπορούν να προσφέρουν αποδόσεις έναντι άλλων τίτλων της περιφέρειας.


Εικόνα

Επίσης, η JP Morgan εκτιμά ότι το spread του ελληνικού 10ετούς στις 95 μ.β τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά θα ενισχυθεί στις 105 μμ.β τον Δεκέμβριο, παραμένοντας σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης