Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στις 4.600 μονάδες βραχυπρόθεσμα ο δείκτης S&P 500 ή +7% - Ποιοι είναι λόγοι

JP Morgan: Στις 4.600 μονάδες βραχυπρόθεσμα ο δείκτης S&P 500 ή +7% - Ποιοι είναι λόγοι
Η JP Morgan παραμένει bullish για τις μετοχές, θεωρώντας πως η ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης είναι και πρόωρη και υπερβολική
Σχετικά Άρθρα

Παρά το selloff της Δευτέρας 19 Ιουλίου και τη μερική αποκατάσταση των απωλειών την Τρίτη 20 Ιουλίου, η JP Morgan, σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχεί, παραμένοντας αισιόδοξη για το άμεσο μέλλον της Wall Street.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής μετοχών της τράπεζας Dubravko Lakos-Bujas αύξησε την τιμή-στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 από τις 4.300 μονάδες στις 4.600 μονάδες, ήτοι αύξηση +7%, με τα EPS (Earning per Share) να αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 205 δολάρια.
Ο Lakos παραμένει bullish για τις μετοχές, θεωρώντας πως η ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης είναι και πρόωρη και υπερβολική.
Παρά λοιπόν την πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, η JP Morgan διατηρεί την άποψη πως η μετά τον κορωνοϊό ανάκαμψη διανύει βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο κύκλο.
O Lakos, από την άλλη, δεν φοβάται τα lockdown ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα λόγω της ευρείας διασποράς της παράλλαξης Delta, υποστηρίζοντας πως, παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις, τόσο οι νοσηλείες όσο και οι νεκροί παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ εκτιμάται πως η πρόοδος των εμβολιαστικών προγραμμάτων θα συνεχιστεί.
«Το άνοιγμα της οικονομίας δεν είναι ένα γεγονός, αλλά μια εν εξελίξει διαδικασία, η οποία, κατά τη γνώμη μας, εξακολουθεί να μην έχει προεξοφληθεί», εξήγησε ο Lakos, προσθέτοντας ότι «ο δείκτης S&P 500 θα υποστηριχθεί από ισχυρή αύξηση κερδών και επιστροφή κεφαλαίου έως το 2023».
Σύμφωνα με την JP Morgan, η θετική προοπτική για τα εταιρικά κέρδη δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη πλήρως στις εκτιμήσεις της αγοράς, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πολλές θετικές αναθεωρήσεις κερδών τους επόμενους μήνες, με τον Lakos να αναμένει για τον S&P 500 τα έτη 2021, 2022 και 2023 EPS 205 δολ., 230 δολ. και 250 δολ., αντίστοιχα.
Η JPMorgan πιστεύει επίσης ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα επωφεληθεί από την αύξηση των αγορών ιδίων μετοχών που θα ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ, χάρη στο χαμηλό επιτοκιακό περιβάλλον και την ενίσχυση των καταναλωτών.

Γιατί η μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού δεν πρέπει να τρομάζει τα χρηματιστήρια

Τους λόγους για τους οποίους η μετάλλαξη Delta δεν πρέπει να τρομάζει τις αγορές διατυπώνει με ανάλυσή της η JP Morgan.
Πριν από δύο εβδομάδες, όταν οι αγορές ταξίδευαν… ψηλά χωρίς να εμπνέουν καμία ανησυχία στους επενδυτές, κανείς δεν έδινε σημασία στα κρούσματα της Covid και ειδικότερα στην επέλαση της παράλλαξης Delta. 
H δε JP Morgan ήταν καθησυχαστική, αφού η αύξηση των κρουσμάτων δεν είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλειών. 
Oι επιδημιολόγοι, από την άλλη, έσπερναν και σπέρνουν σε πολλές περιπτώσεις τον πανικό. 
Αρκεί κανείς να δει τις δηλώσεις του επικεφαλής λοιμωξιολόγου στις ΗΠΑ, Antony Fauci:
«Η παράλλαξη Delta κυριαρχεί, οι λοιμώξεις αυξάνονται, οι μη εμβολιασμένοι δεν προστατεύονται» - λόγια που ενδεχομένως αποτελούν προάγγελο εξελίξεων για την εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων αλλά και την έγχυση ρευστότητας στην αγορά. 
Ωστόσο, η JP Morgan επιμένει: Η παράλλαξη Delta δεν πρέπει να τρομάζει τις αγορές, παρότι ειδικά η συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου δείχνει το ακριβώς αντίθετο, με τις μετοχές αξίας να οδηγούν το sell off.

Η εξήγηση της JP Morgan

Τι έχει να πει γι' αυτό η αμερικανική τράπεζα;
H κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις μετοχές έχει περιοριστεί, αλλά θα ανακάμψει το β’ εξάμηνο του 2021.
Το reflation trading έχει τελειώσει, κάτι που αναμένεται να χτυπήσει τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα, λέει, αλλά στη συνέχεια αλλάζει τροπάριο, αναφέροντας:
«Η νευρικότητα την οποία παρουσιάζουν οι επενδυτές κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα λόγω της παράλλαξης Delta.
Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει εφόσον καταστεί σαφές πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα διευθετήσουν την κρίση υγείας»
Σε αυτό το πλαίσιο, για την JP Morgan πολύ σημαντικό ρόλο έχουν καταναλωτές, που έχουν αυξημένα ποσοστά αποταμίευσης, θετικά αποτελέσματα πλούτου, ενώ η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.
Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αποσυνδεθεί από τα κρούσματα.

Σε αυτό το κλίμα, στη συνέχεια, η JP Morgan αναφέρει πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.
Πάντως, «ακόμα και αν επιστρέψουν οι περιορισμοί και μέτρα, όπως το χειμώνα, δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στην αγορά, δεδομένου ότι τα EPS στον S&P 500 εξακολουθούν να είναι -30% σε σχέση με τα προ Covid επίπεδα, επομένως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου, σε αντίθεση με την ευρύτερη αγορά που πρέπει να είναι μπροστά κατά 15%».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης