Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Στη σωστή κατεύθυνση οι ελληνικές τράπεζες - Γιατί δεν αποτυπώνονται οι προοπτικές στις τιμές των μετοχών

Bank of America: Στη σωστή κατεύθυνση οι ελληνικές τράπεζες - Γιατί δεν αποτυπώνονται οι προοπτικές στις τιμές των μετοχών
Η Bank of America τοποθετεί την τιμή στόχο της Εθνικής στα 3,33 ευρώ, στη Eurobank στα 1,16 ευρώ, στην Alpha Bank στα 1,45 ευρώ και στην Πειραιώς στα 1,06 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Θετική παραμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America, καθώς όπως διαπιστώνει οι διοικήσεις προχωρούν σύμφωνα με τα σχέδια εκκαθάρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.
Όπως επισημαίνει «με βάση το καλό ιστορικό εκτέλεσης, τα επίπεδα σταθερών κεφαλαίων και τη χρήση δομών τιτλοποίησης (Ηρακλής) οι ελληνικές τράπεζες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τα προγράμματα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους ("NPE").
Ωστόσο, κατά την Bank of America, αυτή η εξέλιξη και μόνο από μόνο δεν αρκεί για να απελευθερωθεί η αξία στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.
Πρέπει επίσης να δούμε αύξηση των δανείων και των διαχειριζόμενων περιουσιακών στοιχείων, δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να δούμε τις τραπεζικές μετοχέςνα ενισχύονται.
Μέχρι στιγμής, τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, διαπιστώνει η Bank of America, γι' αυτό και παραμένει θετική για έναν τομέα που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Περιθώρια ανόδου έως 50%

Έως 50% είναι τα περιθώρια ανόδου στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Bank of America, η οποία τοποθετεί την τιμή στόχο της Εθνικής στα 3,33 ευρώ, στη Eurobank στα 1,16 ευρώ, στην Alpha Bank στα 1,45 ευρώ και στην Πειραιώς στα 1,06 ευρώ.

Εικόνα
Η Εθνική Τράπεζα διατηρεί υψηλά επίπεδα κεφαλαίου

Σύμφωνα με την Bank of America, τα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα (CET1 FL = 14,0%), με 110 μ.β. να εκκρεμούν ακόμη στα RWA λόγω του χαρτοφυλακίου Frontier.
Επιπλέον, νωρίτερα μέσα στο έτος, η Εθνική συμφώνησε να πουλήσει το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Partners και αυτό θα αυξήσει το κεφάλαιο κατά άλλα 60 μ.β..
Ως αποτέλεσμα της πώλησης και τον αρνητικό οργανικό σχηματισμό NPE το α' 3μηνο του 2021, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να φτάσει σε λόγο 13% NPE (περίπου -60% NPE).

Πως θα επηρεαστούν οι τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με την Bank of America, οι τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσαν να επηρεαστούν θετικά από:
1) Την επιτάχυνση της αύξησης του ΑΕΠ θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερους όγκους και ταχύτερη μείωση των NPEs (οργανικά).
2) Το σύστημα προστασίας περιουσιακών στοιχείων (Ηρακλής) μπορεί να προσφέρει επιπλέον ανοδική πορεία στο σχέδιο τιτλοποίησης της Alpha.

Οι καθοδικοί κίνδυνοι όμως θα ήταν οι ακόλουθοι:
1) Η βραδύτερη ανάκαμψη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις μειώσεις NPE και το ποσοστό εκταμιεύσεων νέων δανείων.
2) Οι αρνητικές τιμές στην Ευρωζώνη θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στα NII.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης