Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Δεν θα επηρεαστούν οι μετοχές από τον Covid - Οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν

Morgan Stanley: Δεν θα επηρεαστούν οι μετοχές από τον Covid - Οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν
Η Morgan Stanley εκφράζει τη διαφωνία της για το αν η ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνεται
Σχετικά Άρθρα

Η Covid 19 δεν έχει τη δυναμική να επηρεάσει τις αγορές, ούτε οι μετοχές θα έρθουν αντιμέτωπες με τον πτωτικό καταλύτη της οικονομικής επιβράδυνσης μέσα στο 2021, αναφέρει με ανάλυσή της η Morgan Stanley.
Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα.
Η απόδοση στο δεκαετές ομόλογο του αμερικανικού Δημοσίου κατέρρευσε σε επίπεδα τα οποία δεν έχει υπάρξει ξανά από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021.
Την ίδια στιγμή, αμέσως μετά το selloff της Δευτέρας 19 Ιουλίου, ο δείκτης Dow Jones του αμερικανικού χρηματιστηρίου έφτασε στο ορόσημο των 35.000 μονάδων ενώ και ο S&P 500 βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η πλέον πιθανή εξήγηση για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν είναι ότι οι αγορές ανησυχούν για την οικονομική μεγέθυνση λόγω της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σε αυτό το κλίμα, η Morgan Stanley εκφράζει τη διαφωνία της για το αν η ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνεται.
Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει, το β’ τρίμηνο του 2021 το ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα αγγίξει το +12%.
Και ενώ αναμένουν μια κάποια σχετική επιβράδυνση, εκτιμούν πως θα υπάρξει περαιτέρω ανάκαμψη που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.
Στις βασικές τους προβολές για το 2021, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, «βλέπουν» ανάπτυξη +7,1% και +6,5%, αντίστοιχα.
Και ενώ η παράλλαξη Δέλτα είναι, χωρίς αμφιβολία, σοβαρή, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι άκρως αποτελεσματικά στο να περιορίζουν τα συμπτώματα της νόσου, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τη θνητότητα.
Η παράλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο, σύμφωνα με τους βιοτεχνολόγους της Morgan Stanley, η δυναμική του ιού δεν πρόκειται να αλλάξει.
Οι δε εμβολιασμοί αποτελούν το «κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη.
Σε χώρες όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζεται αύξουσα αποσύνδεση και εκτεταμένη αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στα κρούσματα κορωνοϊού και τις νοσηλείες.
Από την άλλη, χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, π.χ. στην Ασία, την Αφρική και τις αναδυόμενες οικονομίες, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
covid_cases_1.jpg
Ανησυχία...

Παρότι η οικονομική μεγέθυνση παραμένει σε ένα σταθερά ανοδικό μονοπάτι, η Morgan Stanley ανησυχεί για τις αποτιμήσεις σε μια σειρά από assets.
Όπως πάντα, οι αγορές προεξοφλούν, αντανακλώντας όχι μόνο τις προσδοκίες, αλλά και την αβεβαιότητα που υφίσταται.
Όπως μας υπενθυμίζει ο επικεφαλής μετοχών των ΗΠΑ της Morgan Stanley, Mike Wilson, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι, ενώ η συνολική ανάπτυξη παραμένει σταθερή, ο ρυθμός αλλαγής έχει κορυφωθεί, όπως αντικατοπτρίζεται στη χαμηλή απόδοση των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως η απόδοση των ομολόγων.
Από την άλλη μεριά, αντισταθμιστικά λειτουργεί η προσδοκία για το νέο πακέτο Biden για τις υποδομές, που αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να υπάρξει οικονομική «θέρμανση», με τα επιτόκια να φτάνουν στο 1,8%. 
Στα νομίσματα, η τράπεζα αναφέρει ότι το δολάριο θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος βραχυπρόθεσμα, με τους κινδύνους για επιβολή, εκ νέου, ταξιδιωτικών περιορισμών να μειώνονται, και παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Πρόβλημα διαπιστώνεται στον τομέα της πίστης, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον δανεισμό των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης