Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αρνητικός πλέον ο δείκτης delta της παράλλαξης... Delta της Covid 19 - Κορυφώθηκε η εξάπλωση

Morgan Stanley: Αρνητικός πλέον ο δείκτης delta της παράλλαξης... Delta της Covid 19 - Κορυφώθηκε η εξάπλωση

Ο ρυθμός εξάπλωσης της παραλλαγής delta στις ΗΠΑ έχει πλέον κορυφωθεί

Η εκτίμηση της Morgan Stanley πριν από περίπου δέκα ημέρες, ότι η εξάπλωση της παράλλαξης Delta της Covid 19 θα κορυφωθεί σε 1-2 εβδομάδες, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

Όπως δείχνει και το παρακάτω γράφημα, η εκτίμηση της Morgan Stanley με βάση τον δείκτη delta ήταν απίστευτα ακριβής, ενώ πλέον ο ρυθμός εξάπλωσης της παραλλαγής στις ΗΠΑ έχει πλέον κορυφωθεί.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και η Bank of America, η οποία κάνει χρήση του μοντέλου IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, δείχνοντας ότι "οι ΗΠΑ έχουν πλέον ξεπεράσει το ανώτατο επίπεδο των καθημερινών λοιμώξεων COVID -19 που προκαλούνται κυρίως από την παράλλαξη Delta".

Βέβαια, η BofA προειδοποιεί ότι αυτά τα δεδομένα μάλλον δεν είναι ακριβή λόγω των διαφόρων επιπέδων δραστηριότητας των τεστ.
Αλλά ακόμη και τα «πολύ πιο ξεκάθαρα δεδομένα» για τον αριθμό των ατόμων που νοσηλεύονται με COVID-19 επιβεβαιώνουν ότι η κορυφή βρίσκεται τώρα πίσω.


Τι σημαίνει αυτό για τις αγορές;

Εάν οι ΗΠΑ όντως έχουν δει ήδη την κορύφωση των αριθμών κρουσμάτων Covid-19, η BofA είναι πεπεισμένη ότι η επίτευξη αυτού του ορόσημου είναι "επικείμενη".
Το πιο σημαντικό, με οδηγό το Ηνωμένο Βασίλειο, η μείωση των αριθμών κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι ταχεία.
Το μοντέλο IHME προβλέπει πτώση 50% από τις καθημερινές μολύνσεις σε επίπεδο αιχμής έως τις 11 Οκτωβρίου, ενώ έως τις 22 Σεπτεμβρίου - ο χρόνος της επόμενης συνάντησης της FOMC - η προβλεπόμενη πτώση είναι σχεδόν 40%.
Αυτό, σύμφωνα με την BofA, προμηνύει ότι όσοι πίστευαν ότι η παράλλαξη Delta θα αναγκάσει τη Fed να καθυστερήσει την σύσφιξη της πολιτικής μάλλον κάνουν λάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης