Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Στο 5,2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 και στο 5% το 2022

DBRS: Στο 5,2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 και στο 5% το 2022
Για το 2022, ο οίκος αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 5,0% στο βασικό σενάριο, με την επίδοση να φθάνει μόλις στο 1,5% στο δυσμενές σενάριο
Στο 5,2% εκτιμά η DBRS ότι θα ανέλθει η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 και στο 5% το 2022.

Σε περίπτωση που η πανδημία επιμείνει, ο καναδικός οίκος προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ στη χώρα μας 3,5% το 2021.
Για το 2022, ο οίκος αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 5,0% στο βασικό σενάριο, με την επίδοση να φθάνει μόλις στο 1,5% στο δυσμενές σενάριο.


Image
Image

Μειώνεται η αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την πανδημία του COVID-19 έχει υποχωρήσει, ωστόσο ο ιός συνεχίζει να επηρεάζει τις δραστηριότητες, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης DBRS.
Οι παραλλαγές εξακολουθούν να εξαπλώνονται, επηρεάζοντας πρωτίστως τους μη εμβολιασμένους πληθυσμούς, αλλά επίσης εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 μέσω εμβολιασμένων ατόμων.
Αρκετές χώρες έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την παροχή ενισχυτικών δόσεων, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν γενικά χαλαρώσει.
Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών, μερικές φορές με απρόβλεπτους τρόπους - όπως για παράδειγμα, δεν περίμενε κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μεταξύ των οικονομιών με τις χειρότερες επιδόσεις του 2020.
Ορισμένες οικονομίες υπεραπόδοσαν σε σχέση με άλλες, παρά τις σημαντικές διαφορές στις νοσηλείές και τα ποσοστά θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την DBRS, ο μακροοικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας δεν αναμένεται να υπερβεί τις παραμέτρους μιας κανονικής οικονομικής ύφεσης.
Έτσι, η DBRS αποσύρει τα βασικά και δυσμενή σενάρια για την πανδημία COVID-19, τα οποία δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης