Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα φτερά της πεταλούδας χτύπησαν..: Οι 7 αιτίες για την τέλεια καταιγίδα στην παγκόσμια οικονομία

Τα φτερά της πεταλούδας χτύπησαν..: Οι 7 αιτίες για την τέλεια καταιγίδα στην παγκόσμια οικονομία

Ποιοι παράγοντές ωθούν σε αποσταθεροποίηση το διεθνές οικονομικό-πολιτικό σύστημα

Σχετικά Άρθρα
Η επιστημονική θεωρία του χάους συνδέεται συχνά με μια ιδιαιτέρα δημοφιλή μεταφορά: Μια πεταλούδα που χτυπά τα φτερά της στο Τόκιο οδηγεί σε μια καταιγίδα στο Μανχάταν, επισημαίνεται σε ανάλυση της Academy Securities την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 .
Εάν διαθέταμε εξελιγμένα προγνωστικά μοντέλα και μορφές συλλογής δεδομένων, επισημαίνεται στην ανάλυση θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε ότι μια πεταλούδα που κτυπά τα φτερά της στο Τόκιο θα προκαλούσε θύελλα στο Μανχάταν, σύμφωνα με την ανάλυση των εκάστοτε δεδομένων με βάση της θεωρία του χάους.
Παρόλο που φαίνεται απίθανος ο συσχετισμός μεταξύ των δύο φαινόμενων ώστε κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη σύνδεσή του, υπάρχει στην πραγματικότητα μια αιτία και ένα αποτέλεσμα.
Απλώς δεν έχουμε τα επαρκή δεδομένα ή τα προγνωστικά μοντέλα (προς το παρόν) για να συνδέσουμε το πέταγμα της εν λόγω πεταλούδας με την καταιγίδα στη Νέα Υόρκη, σημειώνεται.
 Σημειώνεται στην ανάλυση ότι μία ή περισσότερες πεταλούδες έχουν χτυπήσει τα φτερά τους και οι επικείμενες καταιγίδες είναι καθ 'οδόν.

Αφγανιστάν

Από τη στιγμή που συνέβη η κατάρρευση μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, όχι μόνον επηρεάστηκε ο βαθμός αποδοχής του προέδρου Joe Biden, αλλά η θετική εικόνα της κυβέρνησης στα ΜΜΕ άρχισε να αμαυρώνεται...
Ο πολιτικός χρόνος στις ΗΠΑ είναι ιδιαιτέρα πυκνός καθώς και οι δύο πλευρές (και οι «αντιπολιτεύσεις» εντός των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών ) προσπαθούν να συνεννοηθούν για την έγκριση των επενδύσεων – μαμούθ ύψους τρις. δολ σε έργα υποδομής.
Οι αρνητικές εξελίξεις έπονται με τον κίνδυνο σοβαρής αστάθειας.

Ενεργειακά προβλήματα στην Ευρώπη και την Κίνα


Πολλοί θα υποστήριζαν ότι η Ευρώπη βρισκόταν «πολύ μπροστά» από τις ΗΠΑ όσον αφορά τη μετατόπιση της ενεργειακής της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα σε άλλες πηγές.
Πολλοί έχουν υποστηρίξει, ενώ η βιωσιμότητα της οικονομίας είναι ένας στόχος για τον οποίο πρέπει να επιδιώξουμε, πρέπει να διασφαλισθεί ότι γίνεται με τρόπο εφικτό και δεν εμποδίζει σοβαρά την ικανότητα των οικονομιών να αντιμετωπίζουν τον παγκόσμιο 
Τα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα είναι διαφορετικής φύσης, αλλά αναδεικνύουν μείζονες κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία όταν ο μεγαλύτερος πραγωγός στον πλανήτη σταματάει την παραγωγή - πέρα από τις ήδη σημαντικά προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εξέλιξη της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα προξενήσει αποσταθεροποιητικές τάσεις,  

Aπασχόληση: Πλήρης σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας

Η κατάσταση στη απασχόληση είναι ιδιαίτερα προβληματική καθώς μπήκαμε στον Οκτώβριο, οι εξηγήσεις που πολλοί επικαλέσθηκαν για να εξηγήσουν το ζήτημα, φαίνεται ότι δεν ερμηνεύουν τη δυναμική.
Δεν διαφαίνεται κάποια ερμηνεία για το σύνθετο πρόβλημα της ταυτόχρονα υψηλής ανεργίας και των κενών θέσεων εργασίας, αλλά η ανησυχία είναι όλο και περισσότερο ότι οι θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν πριν πληρωθούν, αφήνοντας την οικονομία σε επισφαλή θέση.
 
Συγκυριακός πληθωρισμός

Ακόμη και εάν ορισμένες κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τον προσωρινό χαρακτήρα των πληθωριστικών πιέσεων δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο κάμψης τους.
Με την  ενεργειακή κρίση και τις στρεβλώσεις στην αγοράς εργασίας, καθίσταται πιο δύσκολο να θεωρηθεί ο πληθωρισμός παροδικός.
Επίσης, δεδομένου ότι έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες όπου ο επίμονος πληθωρισμός κάνει την εμφάνισή του στις μεγάλες οικονομίες μάλλον αυτό δεν συνιστά επιχείρημα υπέρ της παροδικότητας του φαινομένου.

Κεντρικές Τράπεζες

Είναι δύσκολο να υποστηριχθεί ότι η Fed δεν ακολουθεί διευκολυντική νομισματική πολιτική, αλλά αυτό όλοι γνωρίζουν ότι αναμένεται σε έναν ορατό ορίζοντα να αλλάξει.
Αυτό συμβαίνει, άλλωστε σε όλο τον κόσμο επισημαίνεται.

Κίνα - Real Estate

Η κατάρρευση της Evergrande μπορεί να αποτελέσει μήτρα αρνητικών εξελίξεων, υποστηρίζεται.

Τα μοτίβα

Στη θεωρία του χάους, τα μοτίβα αποκαλύπτονται μόνο με την πάροδο του χρόνου και μόνο όταν αυτά  εμφανιστούν μπορούμε να τα παρατηρήσουμε.
Η ανάλυση καταλήγει αρκετά κρίσιμα γεγονότα και αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες αποτελούν κακούς οιωνούς για τις μελλοντικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης