Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Ratings: Στο 260% του ΑΕΠ το παγκόσμιο χρέο τέλος του 2021

S&P Global Ratings: Στο 260% του ΑΕΠ το παγκόσμιο χρέο τέλος του 2021
S&P Global Ratings: Βλέπει το χρέος στο 260% του ΑΕΠ παγκοσμίως

Στο 260% του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το επίπεδο του χρέους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021, αν και τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν πως η ικανότητα για την εξυπηρέτηση του θα είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τη S&P Global Ratings.
Η συσσώρευση του χρέους ήταν απαραίτητη δεδομένων των ενεργειών των κυβερνήσεων για την απάντηση στην πανδημία, ανέφερε η γενική διευθύντρια του οίκου αξιολόγησης, Vera Chaplin.
Η υψηλότερη μόχλευση και τα εξασθενημένα πιστωτικά στοιχεία εν μέσω ανάκαμψης, πιθανότατα θα προκαλέσουν περισσότερες στάσεις πληρωμών, πρόσθεσε.
Η Chaplin τόνισε πως η ανάκαμψη δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να υπάρξει ευρεία διάδοση των εμβολίων ώστε οι άνθρωποι να μπορούν άνετα να κινηθούν.
Ο Bruce Gosper, αντιπρόεδρος της Asian Development Bank μιλώντας σε συνέδριο, συμφώνησε ότι η ανάκαμψη της περιοχής είναι σε εξέλιξη και οτι το εμπόριο συνεχίζει να ανακάμπτει.
Η μείωση της φτώχειας ωστόσο, έχει σταματήσει λίγο-πολύ στην περιοχή, και οι μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσανάλογες δυσκολίες.
«Υπάρχει μια νέα φτώχεια που αναδύεται, κυρίως σε αστικές περιοχές», από τη στιγμή που η γεωργία τα πάει σχετικά καλύτερα εν μέσω κρίσης.
Η ADB εστιάζει στο να υποστηρίξει τους άτυπους εργαζόμενους που αποτελούν τα δύο τρίτα της αγοράς εργασίας στις οικονομίες που καλύπτουν και είναι στο μεγαλύτερο βαθμό γυναίκες.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης