Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs και JP Morgan συμφωνούν... ξεπεράστε στον φόβο και αγοράστε μετοχές στην πτώση - Προσωρινός ο πληθωρισμός

Goldman Sachs και JP Morgan συμφωνούν... ξεπεράστε στον φόβο και αγοράστε μετοχές στην πτώση - Προσωρινός ο πληθωρισμός
Μια έρευνα της Deutsche Bankέδειξε ότι οι επενδυτές βλέπουν τουλάχιστον 5% περαιτέρω πτώση των μετοχών μέχρι το τέλος του έτους
Οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό μπορεί να αυξάνονται, αλλά οι αναλυτές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street εκτιμούν ότι είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσει κανείς στην πτώση των μετοχών.
«Παρά τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, αναμένουμε ότι η αγορά μετοχών θα συνεχίσει να ενισχύεται καθώς οι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού είναι παροδικός», δήλωσε η Goldman Sachs.
Στο ίδιο μήκος και οι αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι φόβοι στασιμοπληθωρισμού θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν.
Stagflation fears have fueled volatility in U.S. stocks in recent weeks

Οι διαφωνίες με την Deutsche Bank

Η ανησυχία για την άνοδο των τιμών και οι φόβοι ότι η μετά την πανδημία ανάκαμψη έχει πλέον ξεπεράσει την κορυφή της, έφερε τον δείκτη S&P 500 κατά 5% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου την περασμένη εβδομάδα.
Τα επίμονα προβλήματα της προσφοράς, μαζί με την επιβράδυνση στην Κίνα, έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν οι αποτιμήσεις των μετοχών μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω.
Μια έρευνα της Deutsche Bank σε επαγγελματίες της αγοράς έδειξε ότι η πλειοψηφία τους βλέπει τουλάχιστον 5% περαιτέρω πτώση των μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.
Υπάρχει «μια αρκετά ισχυρή συναίνεση» ότι κάποιο είδος στασιμότητας είναι το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της γερμανικής τράπεζας.
Ωστόσο, οι Goldman και JP Morgan διαφωνούν.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η πτώση θα αποδειχθεί μια καλή ευκαιρία αγορών, όπως συνήθως στο παρελθόν», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.
"Τελικά είχαμε κάποια αδυναμία μετά από 330 ημέρες χωρίς πτώση μεγαλύτερη από 5%, αλλά δεν περιμένουμε να διαρκέσει και σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε την πτώση", έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης