Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο ρεύμα η Morgan Stanley - Υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές σε equalweight - Λιγότερο ελκυστικές οι τράπεζες

Κόντρα στο ρεύμα η Morgan Stanley - Υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές σε equalweight - Λιγότερο ελκυστικές οι τράπεζες
H Μorgan Stanely βλέπει καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αναδυόμενες αγορές
Σχετικά Άρθρα
Στην υποβάθμιση της σύστασης για τις ελληνικές μετοχές σε equalweight από overweight προηγουμένως προχώρησε η Morgan Stanley, κόντρα στις εκτιμήσεις άλλων μεγάλων διεθνών οίκων, καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αναδυόμενες αγορές.
Σημειώνεται ότι η HSBC παραμένει overweight για το ελληνικό χρηματιστήριο, επικαλούμενη την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη και τις φθηνές αποτιμήσεις, ενώ η Goldman Sachs βλέπει τον Γενικό Δείκτη στις 1.000 μονάδες.
«Υποβαθμίζουμε τις ελληνικές μετοχές σε equalweight. Εξακολουθούμε να θεωρούμε θετικό το ελληνικό story ως ελκυστικό λόγω του Ταμείοου Ανάκαμψης, με τις τράπεζες επιτέλους να ενισχυύονται καθώς αυξάνεται ο νέος δανεισμός, αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε έκθεσή τους για τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EEMEA's), με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2021, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Εκτιμούν ωστόσο, ότι υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αναδυόμενες αγορές.
Η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση overweight για τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Ουγγαρία και το Κουβέιτ.
Κορυφαία επιλογή (top pick) παραμένει η αγορά της Ρωσίας.


morgan1.JPG

Λιγότερο ελκυστικές οι τράπεζες

Όσον αφορά της μετοχές των τραπεζών, η Morgan Stanley σημειώνει ότι μετά την πρόσφατη άνοδο,  διαπραγματεύονται στο ανώτερο σημείο του εύρους αξιολόγησης και δεν είναι πλέον ελκυστικές έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών, με τον τραπεζικό αναλυτή Nida Iqbal να εντοπίζει μεγαλύτερη αξία σε άλλες τράπεζε, όπως π.χ. της Ρωσίας.

Όπως τονίζεται, η ελληνική αγορά δεν επωφελείται από κανένα μηχανισμό μετάδοσης από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, όπως η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού και των επιτοκίων.

morgan2.JPG

morgan3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης