Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Markit: Οι αγορές ενέργειας αντιμέτωπες με «σειρά κρίσιμων προβλημάτων» καθώς η ζήτηση αυξάνεται

IHS Markit: Οι αγορές ενέργειας αντιμέτωπες με «σειρά κρίσιμων προβλημάτων» καθώς η ζήτηση αυξάνεται

Οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου βρίσκονται υπό πίεση να μειώσουν τις επενδύσεις στην παραδοσιακή παραγωγή ενέργειας σε μια εποχή που η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μια δυσαρμονία στην αγορά ενέργειας κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα εφοδιασμού στο μέλλον, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της IHS Markit, Daniel Yergin.
Οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου βρίσκονται υπό πίεση να μειώσουν τις επενδύσεις στην παραδοσιακή παραγωγή ενέργειας σε μια εποχή που η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται. Κι αυτό οδηγεί σε μια «προληπτική υποεπένδυση» στην προσφορά, δήλωσε ο Yergin μιλώντας στο CNBC. Ο ίδιος έκανε λόγο για αποσύνδεση μεταξύ «της πραγματικότητα της δυναμικής της αγοράς» και των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγωγοί πετρελαίου «σαφώς δεν επενδύουν αρκετά» διότι οι επενδυτές τους θέλουν περισσότερο προσεκτικούς και με κεφαλαιακή πειθαρχία.
Από την άλλη πλευρά, «η παγκόσμια ζήτηση θα επιστρέψει εκεί όπου ήταν το 2019 τους επόμενους μήνες και... η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επομένως θα χρειαστούν επενδύσεις» τόνισε ο ίδιος.
Στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου, ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι βλέπει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να φτάνει τα 100,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2022 - δηλαδή περίπου 0,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.
«Πιστεύω ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα από τα πράγματα που μπορεί να δούμε να είναι μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης