Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Αγόρασα Bitcoin στα 3.000 δολ. πριν από χρόνια, αλλά πούλησα νωρίς - Πότε θα αγοράσει ξανά

tags :
El-Erian: Αγόρασα Bitcoin στα 3.000 δολ. πριν από χρόνια, αλλά πούλησα νωρίς - Πότε θα αγοράσει ξανά
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz δήλωσε ότι αγόρασε Bitcoin όταν είχε υποχωρήσει στα 3.000 δολ. το 2018
Σχετικά Άρθρα

Την αγορά Bitcoin πριν από μερικά χρόνια αποκάλυψε ο διάσημος οικονομολόγος, Mohamed El-Erian, τονίζοντας ωστόσο ότι πούλησε νωρίς.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz αποκάλυψε ότι αγόρασε μια απροσδιόριστη ποσότητα Bitcoin τον «χειμώνα των crypto» του 2018, όταν το μεγαλύτερη ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε κοντά στα 3.000 δολ. έπειτα από ένα ράλι που το εκτόξευσε στα 19.000 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
«Ένιωσα υποχρεωμένος να το αγοράσω, πραγματικά» είπε ο El-Erian μιλώντας στο CNBC.
Στη συνέχεια παρέμεινε στη θέση του μέχρι τα τέλη του 2020, όταν το Bitcoin ανέκτησε το επίπεδο των 19.000 δολ.. Λίγους μήνες αργότερα, το Bitcoin επέκτεινε την άγρια πορεία του, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 60.000 δολ..
Ο ίδιος διατήρησε τη θέση έως τα τέλη του 2020, όταν το Bitcoin ανέκτησε το επίπεδο των 19.000 δολ.. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, το Bitcoin συνέχισε την τρελή πορεία, υπερβαίνοντας τα 60.000 δολ..
To Bitcoin διαπραγματεύεται τώρα πολύ πάνω από το όριο των 60.000 δολ. σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό άνω των 68.000 δολ. την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν θέλεις να μας ρωτήσεις για τις αποτιμήσεις, διότι δεν καταλαβαίνω γιατί τα 60.000 δολ., σε αντίθεση με 68.000 δολ., είναι το σωστό επίπεδο» επεσήμανε ο El Erian.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz χωρίζει του επενδυτές Bitcoin σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που στηρίζονται στα θεμελιώδη και επενδύουν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους επαγγελματίες επενδυτές που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους και τους «κερδοσκόπους» καθημερινών συναλλαγών.
Ο El Erian δήλωσε ότι αισθανόταν άνετα να αγοράσει ξανά μόνο όταν κάποιοι από τους κερδοσκόπους φύγουν από την αγορά. Οι πρώτοι δύο τύποι επενδυτών -όπως λέει- είναι ισχυρά θεμέλια για αυτή την αγορά μακροπρόθεσμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης