Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Σε καλό δρόμο οι ελληνικές τράπεζες - Οι τιμές στόχοι

Eurobank Equities: Σε καλό δρόμο οι ελληνικές τράπεζες - Οι τιμές στόχοι
Οι τραπεζικές διοικήσεις ανέφεραν καλή πρόοδο στα στρατηγικά σχέδια με τις περισσότερες ενέργειες να πραγματοποιούνται έγκαιρα και εντός του προϋπολογισμού
Τα στρατηγικά σχέδια των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται σε καλό δρόμο, σύμφωνα με την Eurobank Equities, η οποία συστήνει αγορά για την Εθνική και την Πειραιώς, αλλά διακράτηση για την Alpha Bank.
Ειδικότερα, οι τιμές στόχοι ειναι 1,37 ευρώ για την Alpha Bank, 3,48 ευρώ για την Εθνική και 1,84 ευρώ για την Πειραιώς.
Image
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, οι διοικήσεις ανέφεραν καλή πρόοδο στα στρατηγικά σχέδια με τις περισσότερες ενέργειες να πραγματοποιούνται έγκαιρα και εντός του προϋπολογισμού.
Η ταχεία εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων επιταχύνουν τον μετασχηματισμό των ισολογισμών και των λειτουργιών των τραπεζών, αφενός, ενώ δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά για την αποφασιστικότητά τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό, αναφέρει η Eurobank Equities.

Σημαντική απόκλιση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου 2021

Όπως διαπιστώνει η Eurobank Equities, το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν ένα ακόμη τρίμηνο με αρκετές έκτακτες παραμορφώσεις που στρέβλωσαν τις υποκείμενες τάσεις και σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των.
Ο αντίκτυπος από την προσπάθεια εκκαθάρισης των τραπεζών ήταν εμφανής τόσο στα NII όσο και στις προβλέψεις, ενώ η αύξηση των εσόδων των F&C, οι τάσεις OpEx και η ποιότητα των οργανικών περιουσιακών στοιχείων ήταν μεταξύ των βασικών θετικών στοιχείων του τρίτου τριμήνου.
Επίσης, οι διοικήσεις τόνισαν τις καλύτερες από τις αναμενόμενες τάσεις της ποιότητας των οργανικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες αμβλύνουν τις ανησυχίες για ένα νέο κύμα NPEs που σχετίζεται με την πανδημία.
Επιπλέον, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η αύξηση των δανείων θα είναι πολύ ισχυρότερη από το επόμενο έτος, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανάπτυξη των F&C, θα υποστηρίξει τις κορυφαίες τάσεις τους.

Εστίαση στην κερδοφορία, θετικές προοπτικές στο μέλλον

Σύμφωνα με την Eurobank Equities οι επενδυτές θα επικεντρωθούν πολύ περισσότερο στις προοπτικές κερδοφορίας για το 2022 και μετά, οι οποίες θα είναι ο βασικός μοχλός της απόδοσής τους.
Οι ελληνικές τράπεζες προβλέπουν RoTEs μεταξύ 5% και 10% για το 2022, με το θετικό μακροοικονομικό υπόβαθρο να παρέχει σημαντικές στηρίξεις στις λειτουργικές τους επιδόσεις.
Πιθανές αναβαθμίσεις αξιολόγησης θα μπορούσαν επίσης να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Έτσι, παραμένει θετική για τα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου και την απόδοση της αγοράς.
Αφήνει τις εκτιμήσεις της αμετάβλητες σε αυτό το στάδιο, με τις προβλέψεις να είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτές που ορίζονται στα στρατηγικά σχέδια των τραπεζών, αν και ενσωματώνουν κάποιο επιπλέον συντηρητισμό.

Αποτίμηση

Σύμφωνα με την Eurobank Equities η αποτίμηση αφήνει πολλά περιθώρια για άνοδο.
Η Εθνική είναι η προτιμώμενη επιλογή της.
Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται λίγο πάνω από 0,4x σε όρους P/TBV το 2022, εξακολουθώντας να έχουν discount 25% σε σχέση με τους ομοτίμους της περιφέρειας της ΕΕ.
Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές κερδοφορίας, η Eurobank Equities πιστεύει ότι είναι πιθανή κάποια περαιτέρω σύγκλιση στο μέλλον, ενώ αναμένει αυξανόμενα TBV και μετατόπιση της εστίασης σε πολλαπλάσια κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης