Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bill Ackman: H Fed θα πρέπει να προκαλέσει «σοκ και δέος» στις αγορές με μια μεγάλη αύξηση επιτοκίου

Bill Ackman: H Fed θα πρέπει να προκαλέσει «σοκ και δέος» στις αγορές με μια μεγάλη αύξηση επιτοκίου
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund είναι υπέρ μια αύξησης του επιτοκίου της Fed κατά 50 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη αύξηση του επιτοκίου από τη Fed προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών ζητά ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Bill Ackman.
Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η Fed θα προκαλέσει «σοκ και δέος» στις αγορές με μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα επιτόκια της προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
«Η Fed θα μπορούσε να εργαστεί για να ανακτήσει την αξιοπιστία της με μια αιφνιδιαστική κίνηση 50 μονάδων βάσης και προκαλέσει σοκ και δέος στην αγορά, κάτι που θα καταδείξει την αποφασιστικότητα της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. H Fed χάνει τη μάχη με τον πληθωρισμό» έγραψε ο ίδιος στο twitter.

Ο Ackman είπε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει χάσει την αξιοπιστία της στη Wall Street, κάτι που μπορεί να πλήξει την ικανότητα της να επηρεάζει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της Fed που βλέπει τον εαυτό της ως μαχητή του πληθωρισμού και κατά το εάν 3 προς 4 (αυξήσεις) θα ήταν επομένως αρκετές», έγραψε.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το CME Group, υπάρχουν 79% πιθανότητες για μια τέτοια αύξηση, και μόλις 3% πιθανότητες για αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο της Fed είναι στο εύρος του 0% και 0,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης