Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το Brent θα φτάσει τα 100 δολ. έως το γ' 3μηνο του 2022

Morgan Stanley: Το Brent θα φτάσει τα 100 δολ. έως το γ' 3μηνο του 2022
H Morgan Stanley αναμένει ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους, μετά τη σημαντική μείωση που καταγράφηκε το 2021
Σχετικά Άρθρα

Στη λίστα με τις τράπεζες που αναμένουν την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολ. το βαρέλι μέσα στο 2022 προστίθεται η Morgan Stanley.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναμένει ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους, μετά τη σημαντική μείωση που καταγράφηκε το 2021. Η εφεδρική ικανότητα παραγωγής θα συρρικνωθεί στα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 3,4 εκατ. που είναι σήμερα. Οι επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία πετρελαίου αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 30% μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας καθώς προχωρούν οι «πράσινες» πρωτοβουλίες.
Σε προηγούμενη ανάλυσή της, η τράπεζα προέβλεπε ότι η μείωση της ζήτησης θα ξεκινούσε μόλις το παγκόσμιο σημείο αναφοράς πλησίασε τα 90 δολ. το βαρέλι. Τώρα, «βλέπει» τη φθορά να συμβαίνει σε υψηλότερο επίπεδο, διότι η κατανάλωση σε προϊόντα πετρελαίου ήταν ανθεκτική. Για παράδειγμα, η ζήτηση για καύσιμα αεριωθουμένων αεροσκαφών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Google Mobility εκτιμάται μια απότομη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης