Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδα «επικίνδυνης ζώνης»

tags :
Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδα «επικίνδυνης ζώνης»
O

Οι υψηλές αποτιμήσεις αλλά και η -μία από τις ισχυρότερες- ανάκαμψη από την bear market στην ιστορία έχει αφήσει τις μετοχές ευάλωτες σε μια διόρθωση. Ωστόσο, οι αναλυτές της Goldman Sachs υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη πτώση δεν είναι ενδεικτική ότι οι αγορές έχουν φτάσει σε επίπεδα «επικίνδυνης ζώνης».
«Ενώ δεν έχει φτάσει σε επίπεδα επικίνδυνης ζώνης που τυπικά προηγούνται μιας bear market (μια πτώση κατά τουλάχιστον 20%), έχει φτάσει σε επίπεδα που συνήθως συνάδουν με διορθώσεις και σχετικά χαμηλές αποδόσεις τα επόμενα ένα και πέντε χρόνια» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη (25/1/2022), καταγράφοντας απώλειες κατά σχεδόν 9% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, καθώς οι αβεβαιότητες γύρω από την ολοένα και πιο επιθετική Fed και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις ώθησαν τους επενδυτές να απορρίψουν τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι αγορές βρίσκονται σε φάση διόρθωσης εντός ενός κύκλου bull market και τα τρέχοντα επίπεδα υποδηλώνουν σχετικά χαμηλές αποδόσεις τα επόμενα ένα έως πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης