Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ελκυστικές οι μετοχές κυβερνοασφάλειας και εταιρειών από την Κίνα

UBS: Ελκυστικές οι μετοχές κυβερνοασφάλειας και εταιρειών από την Κίνα
Επίσης, «βλέπει» στα 125 δολάρια το Brent τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Σε έκθεσή της για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η UBS κάνει προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου αλλά και κάνει προτάσεις για μετοχές με καλές προοπτικές, όπως αυτές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας και των κινέζικων εταιρειών.
Για τις πιο μακροπρόθεσμες επενδύσεις, η UBS καλοβλέπει την κυβερνοασφάλεια, καθώς κυβερνοεπιθέσεις που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία «υπογραμμίζουν την ανάγκη για περισσότερες δαπάνες σε «αμυντικά» μέτρα από εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο», όπως αναφέρει.
Σύμφωνα με έκθεση της Norton Cyber Safety Insights, σχεδόν 330 εκατομμύρια άνθρωποι σε 10 χώρες βίωσαν κάποιο «έγκλημα» στον κυβερνοχώρο τους τελευταίους 12 μήνες, ξοδεύοντας 2,7 δισεκατομμύρια ώρες για την αντιμετώπιση των συνεπειών.
Επίσης, για την επενδυτική τράπεζα ελκυστικές δείχνουν και οι μετοχές κινέζικων εταιρειών καθώς προβλέπεται να έχουν κέρδη 14,7% ανά μετοχή το 2022.
Για την τιμή του πετρελαίου Brent βλέπει ότι θα είναι περίπου στα 125 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο, χωρίς όμως να αποκλείει κινδύνους που μπορεί να ωθήσουν υψηλότερα την τιμή.
Σε μία τέτοια περίπτωση, αναφέρει η ελβετική τράπεζα, «εάν οι τιμές του πετρελαίου μείνουν για περίπου έξι μήνες πάνω από τα 125 δολάρια, αυτό μπορεί να κοστίσει μισή ποσοστιαία μονάδα στην αύξηση του παγκοσμίου ΑΠΕ για το 2022».
Στους παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση αναφέρεται η περίπτωση να υπάρξει διακοπή στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.
Τέλος, η UBS επισημαίνει στην έκθεση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε περισσότερη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα στις αγορές, με τις τιμές των μετοχών και των ομολόγων να υποχωρούν, καθώς ανεβαίνει η τιμή της ενέργειας και των αφαλών τοποθετήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης