Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: "Μηχανή παραγωγής" μετρητών ο ΟΠΑΠ - Στα 15,90 ευρώ η τιμή στόχος

Eurobank Equities:
O ΟΠΑΠ θα εμφανίσει ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) σχεδόν 140 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο
Τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2022 του ΟΠΑΠ, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 31 Μαΐου μετά το κλείσιμο της αγοράς, πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανώτερη ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών του οργανισμού στη νέα εποχή των χαμηλών τελών τυχερών παιχνιδιών, αναφέρει η Eurobank Equities, η οποία συστήνει αγορά στη μετοχή και τιμή στόχο στα 15,90 ευρώ.
Οι αναλυτές της Eurobank Equities αναμένει έσοδα 465 εκατ. ευρώ, ήτοι +167% σε ετήσια βάση λόγω:
1) της ώθησης για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας
2) της επιστροφής των δραστηριοτήτων λιανικής σε επίπεδα περίπου 10% χαμηλότερα από την προ-COVID εποχή και
3) της αρκετά ισχυρής διαδικτυακής επίδοσης.
Το πιο σημαντικό, ελλείψει σημαντικών κεφαλαίων, η Eurobank Equities εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα εμφανίσει ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) σχεδόν 140 εκατ. ευρώ το τρίμηνο (86% μετατροπή EBITDA) μειώνοντας έτσι τον καθαρό δανεισμό σε μόλις 43 εκατ. ευρώ από 183 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021.

Χιονοστιβάδα μετρητών

Δεδομένης της εγγενούς ικανότητας δημιουργίας μετρητών του επιχειρηματικού μοντέλου (με βάση το franchise, περιορισμένες ανάγκες κεφαλαίου/WC), ο υποκείμενος δείκτης FCF πρόκειται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, υποστηριζόμενος από την ώθηση του εκ νέου ανοίγματος, που θα οδηγήσει σε υψηλές αποδόσεις μετρητών (απόδοση 10-13%).
Η συνέχιση της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής υποστηρίζεται όχι μόνο από τα θεμελιώδη αλλά και από τα συμφέροντα των βασικών μετόχων.
Οι τελευταίοι επέλεξε την επανεπένδυση μερισμάτων ως μέσο για την αύξηση της συμμετοχής των.
opap1_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης