Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Δυνατή σε όλα τα μέτωπα η Eurobank - Σύσταση overweight

JP Morgan: Δυνατή σε όλα τα μέτωπα η Eurobank - Σύσταση overweight
Ισχυρά τα αποτελέσματα της Eurobank
Άλλο ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων, είδε η JP Morgan στα αποτελέσματα της Eurobank, με τη διοίκηση να επαναλαμβάνει τον στόχο για τον ROTE στο 10% το 2022.
Σύμφωνα με την JP Morgan, η Eurobank είναι δυνατή σε όλα τα μέτωπα.
Τα αναφερθέντα καθαρά κέρδη των 270 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν σημαντικά πάνω από την εκτίμησή της για 187 εκατ. ευρώ, με το ρυθμό να οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα κέρδη συναλλαγών από ό,τι αναμενόταν.
Επίσης, οι βασικές τάσεις ήταν ισχυρές, με τα επιτοκιακά έσοδα (NII) και τις προμήθειες 1%/2% να είναι πάνω από τις εκτιμήσεις της JPM.
Συνολικά, η αναφερόμενη κατώτατη γραμμή μεταφράζεται σε 20% τριμηνιαία ROTE και 11% προσαρμοσμένο για τα κέρδη συναλλαγών, προμηνύοντας ότι θα επιτευχθεί ο στόχο ROTE στο 10% του ομίλου για το 2022.

Ελεγχόμενοι οι κίνδυνοι

Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η διοίκηση έχει αυξημένη προσοχή ιδιαίτερα στο μέτωπο της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, δεδομένου των πληθωριστικών πιέσεων, της συνεχιζόμενης αστάθειας και του κινδύνου στασιμοπληθωρισμού.
Ωστόσο η διοίκηση δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για τον υφιστάμενο σχηματισμό NPE χάρη στη βελτιωμένη συμπεριφορά των πελατών και τα μέτρα της κυβέρνησης.
Συνολικά, η διοίκηση επανέλαβε τον στόχο του ομίλου για 10% ROTE το 2222 και διανομή μερίσματος από τα κέρδη του τρέχοντος έτους.
Οι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται στο 5,9 σε όρους P/E και 0,52x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan επισημαίνει ότι η Eurobank είναι η κορυφαία μεσοπρόθεσμη επιλογή της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με την τιμή στόχο στα 1,60 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης