Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οδηγός επιβίωσης για επενδυτές σε καιρούς στασιμοπληθωρισμού

Deutsche Bank: Οδηγός επιβίωσης για επενδυτές σε καιρούς στασιμοπληθωρισμού
Τα ακίνητα είναι η καλύτερη  επένδυση σε εποχές στασιμοπληθωρισμού απάντησαν συνεργάτες και πελάτες σε παγκόσμια έρευνα που διενέργησε η DB
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ 25 και 27 Μαΐου η Deutsche Bank μια παγκόσμια έρευνα μεταξύ των συνεργατών και των πελατών της και συνέλεξε περισσότερες από 560 απαντήσεις που είναι ενδεικτικές της σκέψης των επενδυτών.
Στο ερώτημα αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός για όλη την επόμενη δεκαετία (μεταξύ 3% και 5%), «ποια περιουσιακά στοιχεία θα επιλέγατε να αγοράσετε και να κρατήσετε», η πλειοψηφία των επενδυτών ή το 43% επιλέγει τα ακίνητα. «Παρά την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ακίνητα είναι πρώτη επιλογή για τη διατήρηση της αξίας σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον. Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι οι επενδυτές προτιμούν ως δεύτερη επιλογή τις μετοχές σε σχέση με τον χρυσό παρά την τεράστια υπεραπόδοση του χρυσού κατά τη διάρκεια της πληθωριστικής δεκαετίας του 1970», δήλωσε ο Jim Reid, επικεφαλής θεματικής έρευνας και στρατηγικός αναλυτής.
δσχημα_1δ.JPG
Όπως δείχνει και το σχετικό γράφημα, το 43% των ερωτηθέντων είπε ότι τα ακίνητα ήταν η πρώτη επιλογή αγοράς και διακράτησης, το 33% επέλεξε τις μετοχές των αναπτυγμένων αγορών και το 15% τον χρυσό. Αντίθετα, τα κρυπτονομίσματα επιλέχθηκαν μόνο από το 1% ως κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο, πίσω από τα μετρητά που επιλέχθηκαν από το 4%.

Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνει η Fed για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό», το   69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας ύφεσης, ενώ το 61% δήλωσε ότι πιστεύει πως η Fed όντως θα προσπαθήσει να επαναφέρει τον πληθωρισμό εντός του στόχου, ακόμη και με τον κίνδυνο μιας ύφεσης.
σχήμα_2δ.JPG

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το ένα τέταρτο περίπου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης» μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει το δρόμο της Fed αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης» μέσα στο επόμενο διάστημα.
σχήμα_3_δ.JPG

Στο ερώτημα, «πότε βλέπετε την ύφεση να έρχεται στην αμερικανική οικονομία», το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα έρθει ως το τέλος του 2023,  έναντι 61% που το πίστευε τον Απρίλιο και 31% που το πίστευε τον Φεβρουάριο.
σχήμα_4_δ.JPG

Στο ερώτημα για το αν πιστεύουν πως «οι μετοχές των αναπτυγμένων αγορών έχουν πιάσει πάτο» (με διαφορές μερικών ποσοστιαίων μονάδων), τουλάχιστον για το επόμενο 3μηνο ή εξάμηνο, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων απάντησαν πως ο πάτος δεν έχει φανεί ακόμη και πως έχει κι άλλο «κάτω».
σχήμα_5_δ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης