Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Prime Partners: Μην κυνηγάτε το ράλι της Wall Street - Δεν υπάρχει ορατότητα

Prime Partners: Μην κυνηγάτε το ράλι της Wall Street - Δεν υπάρχει ορατότητα
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις χρήματα από την πλευρά των ομολόγων
Οι επενδυτές θα πρέπει να αποφύγουν να κυνηγήσουν τα πρόσφατα ράλι σε μετοχές και ομόλογα δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Prime Partners.
Ο Francois Savary είπε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε ξεκάθαρη οικονομική ορατότητα λόγω των ιδιαιτεροτήτων του τρέχοντος επενδυτικού κύκλου, όπως η ανάκαμψη από την εποχή του Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Ένας από τους βασικούς παράγοντες που υποστήριξαν το ράλι, το οποίο ήταν μια ισχυρή αγορά ομολόγων τον Ιούλιο, έχει εξαφανιστεί σε κάποιο βαθμό», είπε ο Francois Savary.
Επιπλέον, ενώ η σεζόν των κερδών του δεύτερου τριμήνου ήταν ισχυρή μέχρι στιγμής, ένα βασικό ζήτημα που διαφαίνεται είναι πόσο θα αναθεωρήσουν οι αναλυτές τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.
«Επομένως, θεωρούμε ότι τα δύο στοιχεία που μπορούν να υποστηρίξουν ένα περαιτέρω ράλι στην αγορά μετοχών δεν υπάρχουν ξεκάθαρα», είπε ο Savary.

Μην κυνηγάτε το ράλι

Ως εκ τούτου, είπε ότι οι επενδυτές δεν θα έπρεπε «απολύτως» να κυνηγούν το ράλι των μετοχών που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.
Όσον αφορά τα ομόλογα, ο Savary είπε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις χρήματα από την πλευρά των ομολόγων.
Δεν θα κυνηγούσα το ράλι ομολόγων που ζήσαμε τους τελευταίους δύο μήνες».
Εταιρικά, κρατικά και ομολογιακά κεφάλαια υψηλής απόδοσης παρουσίασαν σημαντικές εισροές τον περασμένο μήνα.
Οι επενδυτές στις παγκόσμιες αγορές διανύουν ένα μείγμα πληθωριστικών πιέσεων, κινδύνων ύφεσης και κύκλων σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών, με ακόμη και εταιρείες όπως η Berkshire Hathaway και η SoftBank να καταγράφουν επενδυτικές απώλειες το β' τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, τα μετρητά, είπε ο Savary, είναι χρήσιμα για την παροχή ευελιξίας.
«Είναι ενδιαφέρον να έχεις κάποια μετρητά για έλεγχο γιατί όλα είναι δυνατά σε αυτό το είδος περιβάλλοντος.
Θα μπορούσαμε να έχουμε ύφεση, αλλά θα μπορούσαμε επίσης να έχετε έναν αργό αλλά ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης