Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μην κυνηγάτε το ράλι στη Wall Street – Λάθος ότι κορύφωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Morgan Stanley: Μην κυνηγάτε το ράλι στη Wall Street – Λάθος ότι κορύφωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Είδαμε μια μικρή χαλάρωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι έχουμε δει την κορύφωση του

Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley Wealth Management έχει μια προειδοποίηση για τους επενδυτές που κυνηγούν το πιο πρόσφατο ράλι των μετοχών: Μην ενθουσιάζεστε πολύ.

Είδαμε μια μικρή χαλάρωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι έχουμε δει την κορύφωση του, πρόσθεσε.
Η Lisa Shalett εξήγησε ότι η Morgan Stanley παραμένει ελαφρώς προσεκτική απέναντι στην αγορά καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή εξακολουθεί να είναι αρκετά αυξημένος ώστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να χρειάζεται να συνεχίσει να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια.
«Η κατεύθυνση είναι σωστή, αλλά τα επίπεδα είναι λάθος», σχολίασε η Shallet για τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τάσεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού

Τάσεις αποκλιμάκωσης παρουσίασε
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο παρουσίασε τάσεις αποκλιμάκωσης, παρόλο που διατηρήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 8,5% υποχωρώντας σημαντικά από το υψηλό 40 ετών στο 9,1% του Ιουνίου, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ηπιότερη υποχώρηση στο 8,7%.
Σε επίπεδο μήνα δε, ο πληθωρισμός διατηρήθηκε αμετάβλητος τον Ιούλιο μετά το άλμα κατά 1,3% που είχε σημειώσει τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτίμησης για ήπια αύξηση κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης