Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's για μείωση των ροών ρωσικού αερίου: Περισσότερο ευάλωτες οι ιταλικές τράπεζες

Moody's για μείωση των ροών ρωσικού αερίου: Περισσότερο ευάλωτες οι ιταλικές τράπεζες
Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ωστόσο ότι η πλήρης διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δεν αποτελεί βασικό σενάριο
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση προς ιταλικές τράπεζες απευθύνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, τη στιγμή που έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για περαιτέρω μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Σε ένα γκρουπ που περιλαμβάνει -επίσης- την Ουγγαρία, τη Σλοβανία, την Τσεχία και τη Γερμανία, οι ιταλικές τράπεζες είναι οι περισσότερες «ευάλωτες στον πληθωρισμών των τιμών ενέργειας και στις πιθανές ανάγκες περιορισμού της ενέργειας τον χειμώνα 2022-2023».
«Τα τραπεζικά συστήματα αυτών χωρών, σε ένα δυσμενές σενάριο πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου (που δεν είναι βασικό μας σενάριο), θα αντιμετώπιζαν τις μεγαλύτερες άμεσες αυξήσεις στα προβληματικά δάνεια, κυρίως λόγω των δανείων στον βιομηχανικό και μεταποιητικό τομέα. Τα αρνητικά αποτελέσματα θα μεταδοθούν μέσω διασυνοριακών αλυσίδων εφοδιασμού και εμπορικών σχέσεων σε άλλες χώρες της ΕΕ. Eπομένως, σε μικρότερο βαθμό, τα προβληματικά δάνεια θα αυξηθούν επίσης εκτός των έξι πιο πληγεισών χωρών», σημειώνει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης