Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συστήνει αγορά και αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η HSBC - Εξέπληξαν τα αποτελέσματα β' 3μηνου 2022

Συστήνει αγορά και αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η HSBC - Εξέπληξαν τα αποτελέσματα β' 3μηνου 2022
Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε όλες τις τράπεζες, αλλά η Πειραιώς ξεχώρισε με καλύτερη απόδοση από ό,τι δείχνει η αποτίμησή της, αναφέρει η HSBC
Θετική έκπληξη ήταν τα αποτελέσματα β' 3μηνου του 2022 των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την HSBC, η οποία διατηρεί τη σύσταση για «αγορά» («buy»), αυξάνοντας μάλιστα και τις τιμές στόχους.
Ειδικότερα, η νέα τιμή – στόχος για την Alpha Bank είναι 1,45 ευρώ, από 1,25 προηγουμένως, για τη Eurobank στα 1,65 ευρώ, από 1,45 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,55 ευρώ από 4,15 ευρώ και την Τρ. Πειραιώς στα 2,70 ευρώ από 1,95 ευρώ.
Όπως αναφέρει η HSBC, τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου εξέπληξαν ανοδικά, με ισχυρή ανάπτυξη του δανεισμού, ταχύτερη ανατιμολόγηση τίτλων και ισχυρές προμήθειες.
Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε όλες τις τράπεζες, αλλά η Πειραιώς ξεχώρισε με καλύτερη απόδοση από ό,τι δείχνει η αποτίμησή της, αναφέρει η HSBC.
Image

Αναβάθμιση των εκτιμήσεων κερδοφορίας

"Οι ελληνικές τράπεζες μας εξέπληξαν με την ισχυρότερη αύξηση των δανείων, την ταχύτερη ανατιμολόγηση των τίτλων και τα ισχυρά έσοδα από αμοιβές το 2ο τρίμηνο", αναφέρει χαρακτηριστικά η HSBC.
Ο αντίκτυπος των αυξήσεων επιτοκίων στις αποδόσεις των δανείων δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ήταν καλά και δεν υπήρξαν πρώιμα σημάδια επιδείνωσης της ποιότητας του ενεργητικού.
Γι' αυτό και προχωρά σε βελτίωση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία, αντικατοπτρίζοντας τις αισιόδοξες τάσεις εσόδων.
Έτσι, αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη μας για το 2022/23/24 κατά 11%/10%/11% κατά μέσο όρο.
Η εκτίμηση για τον δείκτη ROTE αυξάνεται κατά 50 μονάδες βάσης στο 8,2%.

Ποιος τα πήγε καλύτερα στο β' τρίμηνο;

Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε όλες τις τράπεζες με τον βασικό PPI (προ προβλέψεων έσοδα) να αυξάνεται κατά 8-11% σε τριμηνιαίο επίπεδαο.
Η Alpha Bank είχε τη βέλτιστη πιστωτική ανάπτυξη και έλεγχο κόστους, αλλά ο βασικός ρυθμός αύξησης του PPI μειώθηκε ελαφρώς λόγω χαμηλότερων τελών.
Ο ρυθμός αύξησης των δανείων ήταν πιο αργός στην Εθνική αλλά ισχυρός ρυθμός αύξησης των επιτοκιακών εσόδων και προμηθειών, ενώ έφερε την αύξηση του PPI στο ίδιο επίπεδο με τους ομοτίμους.
Η Eurobank ξεχώρισε με το καλύτερο CET-1 στο 2ο τρίμηνο χάρη στα ισχυρά κέρδη συναλλαγών.
Από άποψη αποτίμησης, η HSBC θεωρεί ότι τα πιο πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου προήλθαν από την Πειραιώς.
Image
Image

Αποτίμηση

Η καλή παραγωγή κεφαλαίου οδηγεί την αποτίμηση στο 0,24x σε όρους P/TBV με βάση τα αποτελέσματα του 2022 και να δείχνει εξαιρετικά ελκυστική.
Έτσι, η HSBC αυξάνει τις τιμές-στόχους και επαναλαμβάνει τις συστάσεις Αγοράς και στις τέσσερις τράπεζες.
Βλέπει τα μεγαλύτερα ανοδικά περιθώρια σε Eurobank και Πειραιώς, με την πρώτη να παραμένει η κορυφαία επιλογή της, ενώ θετική κρίνεται η σχέση κινδύνου/απόδοσης στην Πειραιώς.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης