Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μόλις έχασε τον έλεγχο του νομίσματός της

Phoenix Capital: Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μόλις έχασε τον έλεγχο του νομίσματός της
Η αμετανόητη «bear» των αγορών ξανακτυπά
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα αρχίζει να «ραγίζει», αναφέρει σε σημείωμά της η Phoenix Capital, με αφορμή την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) η οποία «πλέον είναι η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που έχασε τον έλεγχο των αγορών ομολόγων και συναλλάγματος».
Την περασμένη εβδομάδα, η νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε μια σειρά φορολογικών περικοπών για να τονώσει την οικονομία. Τα βρετανικά κρατικά ομόλογα, «απάντησαν με έκρηξη». Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτοξεύθηκε από 3,2% σε πάνω από 4,4% σε μια εβδομάδα.
«Έτσι γίνεται όταν μια αγορά ομολόγων αρχίζει να αποτυγχάνει.
Δεν είναι μόνο αυτό. Το βρετανικό νόμισμα επίσης κατέρρευσε, φθάνοντας σε χαμηλό 35 ετών.
Ας είμαστε ξεκάθαροι εδώ. Μιλάμε για την ΠΕΜΠΤΗ μεγαλύτερη οικονομία, η οποία χάνει την αξιοπιστίας της στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος μπροστά στα μάτια μας.
Πόσο άσχημο είναι;

Η Τράπεζα της Αγγλίας μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα ΝΕΟ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), για να προσπαθήσει να βάλει φρένο στην πτώση της αγοράς ομολόγων της.
Η λίρα απάντησε υποχωρώντας σε νέα χαμηλά.

Όπως φωνάζουμε συνεχώς, η Μεγάλη Κρίση… αυτή στην οποία το 2008 αποτελεί μόνο μία προθέρμανση, επιτέλους έφτασε. Το 2008 ολόκληρες τράπεζες κατέρρευσαν. Το 2022, ολόκληρες χώρες θα το κάνουν», καταλήγει η Phoenix Capital…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης