Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δύο κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές το 2023 - Στις 3.900 υποβαθμίζει τον στόχο για τον S&P 500

Citigroup: Δύο κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές το 2023 - Στις 3.900 υποβαθμίζει τον στόχο για τον S&P 500
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi αναμένουν μια "σταδιακή αλλαγή" στην επιτοκιακή πολιτική της Fed κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση του στόχου για τον S&P 500 στο τέλος του έτους προχώρησαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup, στις 4.000 από 4.200 προηγουμένως και στις 3.900 μονάδες για το 2023, ενώ εντοπίζουν δύο κινδύνους για τις αμερικανικές μετοχές.
Ο μειωμένος στόχος τιμής για το τέλος του 2022 αντανακλά τις μειωμένες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή στα 221 δολάρια από 226 δολάρια.
Όσον αφορά το 2023, ο στόχος τιμής στα μέσα του έτους είναι πλέον 3800 (από 4200), ενώ ο στόχος στο τέλος του έτους εισάγεται στις 3900, εκτίμησε η οποία αντανακλά κέρδη ανά μετοχή στα 215 δολ. για το 2023.
«Το συμπέρασμα είναι ότι βλέπουμε άνοδο μέχρι το τέλος του έτους και ένα επίπεδο περιβάλλον για το '23, ακόμη και όταν αναμένονται συνθήκες ύφεσης για το 1ο εξάμηνο του 2023.
Αν και οι προοπτικές αύξησης των κερδών για το '23 φαίνονται επιθετικές, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι οι επιπτώσεις μιας ήπιας ύφεσης στα κέρδη μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρές από ό,τι φοβόμαστε, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Σταδιακή αλλαγή από τη Fed

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi αναμένουν μια "σταδιακή αλλαγή" στην επιτοκιακή πολιτική της Fed κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, μια κίνηση που θα πρέπει να παράσχει στήριξη στις μετοχές.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων υφέσεων, το μοτίβο ήταν οι πολλαπλασιαστές να λειτουργούν χαμηλότερα στις αρχές της ύφεσης και στη συνέχεια υψηλότερα προς το τέλος της ύφεσης.
Συνήθως, η δράση των τιμών οδηγεί τα κέρδη στην πορεία προς τα κάτω και στην πορεία προς τα πάνω», προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Δύο κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές

Οι στρατηγικοί αναλυτές υπογράμμισαν επίσης δύο κινδύνους ουράς για τις αμερικανικές μετοχές:

1) ο σημερινός ταχύς ρυθμός αύξησης των επιτοκίων της Fed να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες και
2) τα πληθωριστικά/οικονομικά δεδομένα να επιδεινωθούν ταχύτερα από ό,τι συζητείται επί του παρόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης