Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το φως στο τούνελ είναι το τρένο που έρχεται - Ισχυρή πτώση 20% στον S&P 500, στις 3.000 μονάδες

Morgan Stanley: Το φως στο τούνελ είναι το τρένο που έρχεται - Ισχυρή πτώση 20% στον S&P 500, στις 3.000 μονάδες
Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Credit Suisse AG μείωσαν, τη Δευτέρα 3/10, τον στόχο τους για το τέλος του έτους για τον S&P 500 κατά 10% στις 3.850 μονάδες,
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές και ειδικότερα η Wall Street δεν έχουν «πιάσει πάτο» ακόμη, oπότε οι επενδυτές θα πρέπει να μην ενθουσιάζονται από αναλαμπές και να παραμείνουν προσεκτικοί, υποστηρίζει ο Michael J. Wilson, μία από τις μεγαλύτερες «αρκούδες» της Wall Street, με τον ίδιο να «βλέπει» πτώση έως -20% ή 3.000 μον. στον S&P 500 το 2023, ενδεχόμενως και νωρίτερα, με το «κλείσιμο» του 2022.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Wilson, η στροφή της Federal Reserve στο κομμάτι των επιτοκίων παρουσιάζεται ακόμη πιο πιθανή εν μέσω πτώσης της προσφοράς χρήματος.
Αυτό, μάλιστα, δεν εξαλείφει τον κίνδυνο απότομης συρρίκνωσης στα κέρδη.
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εισέρχεται σε μια «επικίνδυνη ζώνη», όπου τείνουν να συμβαίνουν οικονομικά ατυχήματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκκίνησης της ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed, έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη των μετοχών, είπε, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ανησυχία της Morgan Stanley για τις προοπτικές για τα κέρδη.
«Μια αλλαγή ρότας της Fed ή η προσδοκία μιας τέτοιας μπορεί ακόμα να οδηγήσει σε αιχμηρά ράλι» είπε ο Wilson.
«Απλώς έχετε κατά νου ότι το φως στο τέλος του τούνελ που μπορεί να δείτε, αν συμβεί αυτό, είναι, στην πραγματικότητα, το τρένο της επερχόμενης ύφεσης που η Fed δεν μπορεί να σταματήσει».

Η μάχη των νομισμάτων

Ο Wilson, ο οποίος προέβλεψε το sell off των φετινών μετοχών, έγραψε ότι ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της προσφοράς χρήματος σε δολάρια για τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία έχει γίνει αρνητικός για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2015, περίοδος που προηγήθηκε μιας παγκόσμιας, μεταποιητικής ύφεσης.
Μια τέτοια στενότητα δεν είναι βιώσιμη «και το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί από τη Fed, αν το επιλέξει», έγραψε.
Ο αναλυτής στρατηγικής είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται στα «τελικά στάδια» μιας bear market και θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ένα ράλι στο εγγύς μέλλον, προτού πουλήσουν ξανά.
Επίσης τόνισε πως βλέπει ένα ενδεχόμενο χαμηλό για τον S&P 500 να έρχεται αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου, στο επίπεδο των 3.000 έως 3.400 μονάδων.
Αυτό συνεπάγεται πτώση έως και 16% από το κλείσιμο της Παρασκευής 30/9.
Morgan_Stanley_2.jpg
Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Credit Suisse AG με επικεφαλής τον Jonathan Golub μείωσαν, τη Δευτέρα 3/10, τον στόχο τους για το τέλος του έτους για τον S&P 500 κατά 10% στις 3.850 μονάδες, υποδηλώνοντας 7,4% ανοδικά από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Ξεχωριστά, οι υπεύθυνοι στρατηγικής ξεκίνησαν τον στόχο τους στο τέλος του 2023 στα 4.050, βλέποντας μόλις κέρδη 5,4% για εκείνο το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης