Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε «BBB» η Tesla, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Αναβαθμίζεται σε «BBB» η Tesla, σταθερό το outlook
Αναβάθμιση της Tesla από τη Standard & Poor’s
Σε «ΒΒΒ» -από «ΒΒ+»- αναβάθμισε την Tesla η Standard & Poor’s, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).
Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, η παραγωγή και οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες και η αύξηση της παγκόσμιας δυναμικότητάς της φαίνεται σε καλό δρόμο για να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της το 2023.
«Πλέον βλέπουμε πιο ευνοϊκά το πιστωτικό προφίλ της Tesla, επειδή συνεχίζει να επιδεικνύει ηγετική θέση στην αγορά στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), με σταθερή κατασκευαστική απόδοση που υποστηρίζει ισχυρά περιθώρια EBITDA και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές (FOCF).
Η σταθερή προοπτική αντανακλά την προσδοκία μας ότι η Tesla θα διατηρήσει χαμηλά επίπεδα χρέους καθώς διατηρεί το σταθερό μερίδιο αγοράς, την κερδοφορία και την ισχυρή ρευστότητά της εν μέσω μιας αποδυναμωμένης οικονομίας και ενός ολοένα πιο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τα ηλεκτρικά οχήματα», σημειώνεται.
Η παραγωγή και οι παραδόσεις της Tesla το 9μηνο 2022 υποδεικνύουν σταθερή απόδοση όσον αφορά την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας για τη στήριξη της ισχυρής ζήτησης για τα προϊόντα της εν μέσω συνεχιζόμενων διαταραχών στον εφοδιασμό. Το τρίτο τρίμηνο, η Tesla παρήγαγε περισσότερα από 365.000 οχήματα και σχεδόν 930.000 οχήματα μέχρι στιγμής το 2022, αύξηση σχεδόν 50% αύξηση σε ετήσια βάση.
«Για να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση, η Tesla θα χρειαστεί να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της για να αντιμετωπίσει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων από καθιερωμένες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες και νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2025. (…) Πιστεύουμε ότι η Tesla θα διατηρήσει την ισχυρή ρευστότητά της», αναφέρει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης