Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Προετοιμασίες του... κραχ - Αποσύρθηκαν 3,3 δισ. μέσα σε μία εβδομάδα από τις μετοχές και 18 δισ. από τα ομόλογα

Bank of America: Προετοιμασίες του... κραχ - Αποσύρθηκαν 3,3 δισ. μέσα σε μία εβδομάδα από τις μετοχές και 18 δισ. από τα ομόλογα
Όλο και περισσότερα μετρητά κρατούν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Όλο και περισσότερα μετρητά κρατούν οι επενδυτές σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Bank of America, η οποία αναφέρει ότι ο ρυθμός είναι ο υψηλότερος από τον Απρίλιο του 2020 λόγω των φόβων για μια διαφαινόμενη ύφεση.
Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να υποστούν περαιτέρω πτώση, καθώς δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως αυτόν τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Bank of America.
Ακόμη και μετά το ράλι ανόδου των δύο πρώτων ημερών του Οκτωβρίου, η έκθεση της Bank of America που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global έδειξε ότι τα cash funds εισέπραξαν σχεδόν 89 δισ. δολάρια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου, ενώ οι επενδυτές απέσυραν 3,3 δισ. δολάρια από τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια.

Ο φόβος της ύφεσης

Οι μετοχές ανακάμπτουν αυτόν τον μήνα μετά από πτώση τα προηγούμενα τρία τρίμηνα, τροφοδοτούμενες από την αισιοδοξία ότι τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία θα ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μαλακώσει τον ρυθμό αύξησης επιτοκίων.
Ο S&P 500 βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα του από τα τέλη Ιουνίου, με τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες σήμερα να θεωρούνται κρίσιμα για τον καθορισμό της πορείας της πολιτικής.
Η Wall Street "επαναστατεί κατά" της σύσφιξης της πολιτικής, έγραψαν στο σημείωμα οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett.
Και αν και το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, βοηθούμενο από τα τεχνικά επίπεδα, οι αγορές είναι πιθανό να δουν νέα χαμηλά τον Οκτώβριο, καθώς το φάσμα της ύφεσης πιέζει τα εταιρικά κέρδη.

Σκληρή η προσγείωση της οικονομίας

Είναι "τόσο δελεαστικό να είσαι contrarian bull" δεδομένης της πτώσης στις αγορές ομολόγων και των φθηνότερων αποτιμήσεων των αμερικανικών μετοχών, έγραψε ο Hartnett, αλλά προειδοποίησε ότι η βασική του υπόθεση θέλει μια "σκληρή προσγείωση" της οικονομίας.
Ορισμένοι από τους ομολόγους του συμμερίζονται την άποψη ότι οι χρηματιστηριακές αγορές δεν έχουν ακόμη πιάσει πάτο.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι τα κέρδη αντιμετωπίζουν "ακραίο" κίνδυνο και ότι τα μετοχικά κεφάλαια δεν έχουν ακόμη δει "σημαντικές" εκροές - όλα αυτά υποδηλώνουν περαιτέρω πτώση του S&P 500.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup με επικεφαλής τον Hong Li, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι οι αμερικανικές μετοχές μόλις είχαν αρχίσει να τιμολογούν μια οικονομική συρρίκνωση.
Η έκθεση της Bank of America έδειξε επίσης ότι περισσότερα από 18 δισ. δολάρια έφυγαν από τα ομολογιακά κεφάλαια.
Στην Ευρώπη, οι εκροές μετοχών συνεχίστηκαν για 34η συνεχόμενη εβδομάδα, στο μεγαλύτερο σερί από το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης