Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ετοιμαστείτε για μεταβλητότητα επί μακρόν… - Οι μετοχές θα αποδώσουν σε βάθος… δεκαετίας

tags :
BlackRock: Ετοιμαστείτε για μεταβλητότητα επί μακρόν… - Οι μετοχές θα αποδώσουν σε βάθος… δεκαετίας
Οι προσδοκίες της BlackRock για τις τιμές ευνοούν τα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό

Για μεταβλητότητα επί μακρόν προετοιμάζεται η BlackRock, με τοποθετήσεις κυρίως σε ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και βραχυπρόθεσμης λήξης… αλλά και σε μετοχές των ανεπτυγμένων οικονομιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η  απόδοση των μετοχών την επόμενη δεκαετία θα είναι μεγαλύτερη από τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, παρότι οι μετοχές θα δεχτούν σφοδρό χτύπημα βραχυπρόθεσμα.
Ωστόσο, οι προσδοκίες της BlackRock για τις τιμές ευνοούν τα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό, ενώ, όπως επισημαίνεται, οι κεντρικές τράπεζες θα επιλέξουν να ανεχτούν τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, διατηρώντας τις υφέσεις σε μέτρια επίπεδα.
Οι παλιές συσχετίσεις μετοχών και ομολόγων στα χαρτοφυλάκια έχουν καταρρεύσει, με τους επενδυτές να απαιτούν υψηλότερα επασφάλιστρα κινδύνου, εν μέσω υψηλότερου πληθωρισμού και αυξανόμενου χρέους.
Σε ό,τι αφορά τα κρατικά ομόλογα, «στοχεύουμε σε ελκυστικά κουπόνια…
Μας αρέσουν τα διετή ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας, όπου τα πιστωτικά περιθώρια είναι σχεδόν τα μεγαλύτερα την τελευταία διετία.
Είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις υψηλές αποδόσεις, αφού ακόμη και οι ήπιες υφέσεις οδηγούν σε μεγαλύτερες αθετήσεις πληρωμών και υποβαθμίσεις των ομολόγων χαμηλότερης ποιότητας»

Για «overweight στα ομόλογα»

Επιμένουμε να δίνουμε σύσταση «overweight» στα ομόλογα διότι «βλέπουμε επίμονο πληθωρισμό – και εξακολουθούμε να μας αρέσουν τα μακροπρόθεσμα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό».
Οι λόγοι, σύμφωνα με την BlackRock, είναι οι εξής:
Καταγραφή_431.JPG
Πιστεύουμε ότι το νέο καθεστώς περιορισμών παραγωγής θα αποδειχθεί επίμονο, ενισχυμένο από τρεις μεγάλες παραμέτρους: α) η γήρανση του πληθυσμού σημαίνει συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού, β) ο γεωπολιτικός κατακερματισμός επανασυνδέει τις αλυσίδες εφοδιασμού, γ) η μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα αναδιαμορφώνει τη ζήτηση και την προσφορά ενέργειας με την πάροδο του χρόνου, ενώ η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει προσδοκίες για επιβράδυνση του πληθωρισμού κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.

Για τις μετοχές…

Σύμφωνα με την BlackRock, οι μετοχές δεν αντικατοπτρίζουν ακόμη πλήρως τις προσδοκίες για ύφεση και την επακόλουθη επιβράδυνση στα εταιρικά κέρδη.
«Γι' αυτό είμαστε… Underweight…
Ωστόσο, από στρατηγικής πλευράς αναμένουμε ότι η συνολική απόδοση των μετοχών θα είναι μεγαλύτερη από τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος την επόμενη δεκαετία.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι βλέπουμε την πολιτική της ύφεσης να υπερισχύει από την πολιτική του πληθωρισμού…
Η διατήρηση της επένδυσης σε μετοχές είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαισθησία στις διαρθρωτικές τάσεις που επηρεάζουν τους διάφορους τομείς, λέει ο αναλυτής της BlackRock.
Tομείς με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, όπως η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη, θα ωφεληθούν περισσότερο κατά μέσο όρο από τις παραδοσιακά ενεργειακές μετοχές.
Σε κάθε περίπτωση, «τα χαρτοφυλάκια πρέπει να είναι πιο δυναμικά και να αλλάζουν πιο συχνά αξιολογώντας συνεχώς την οικονομική ζημιά στην τιμολόγηση της αγοράς» καταλήγει η BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης