Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η αξιολόγηση «Β» της Ελλάκτωρ

Fitch: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η αξιολόγηση «Β» της Ελλάκτωρ
Πλήγμα στην Ελλάκτωρ από τη Fitch Ratings

Σε επιτήρηση για υποβάθμιση εντός των επόμενων 3 μηνών, έθεσε την αξιολόγηση -μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας- «Β» της Ελλάκτωρ η Fitch Ratings, επικαλούμενη τις προσφορές των Reggeborgh και Motor Oil.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η νέα Ελλάκτωρ θα έχει μεγαλύτερη έκθεση στις εργολαβικές εργασίες, ενώ για τη χρηματοδότηση της αποπληρωμής των ομολόγων, η εταιρεία έχει αντλήσει κεφάλαια μέσω διευκόλυνσης backstop από τις ελληνικές τράπεζες. «Αναμένουμε την εξόφληση με τα έσοδα από την πώληση του 75% του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Motor Oil.
Η επιτήρηση για υποβάθμιση θα αρθεί μόλις έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την προγραμματισμένη κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου, συγκεκριμένα για το ύψος και το είδος του χρέους που θα παραμείνει στον νέο Όμιλο Ελλάκτωρ. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει πέρα από τους επόμενους έξι μήνες», σχολιάζει η Fitch, προσθέτοντας ότι η συμφωνία με τις παραπάνω εταιρείες προκάλεσε αλλαγή ελέγχου, η οποία οριστικοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν το 74,20% των κατόχων δέχτηκε. «Από τα 670 εκατ. ευρώ των εκκρεμών ομολογιών, αποπληρώθηκαν 497 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 173 εκατ. ευρώ των ομολόγων θα αποπληρωθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Άκτωρ συγκέντρωσε 175 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου λήξης 2037, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή ενδοεταιρικών δανείων και την κάλυψη εταιρικού ομολόγου 100 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε από την Ελλάκτωρ. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις. (…)
Με την ολοκλήρωση, η Ελλάκτωρ θα κατέχει μειοψηφικό ποσοστό 25% στην προκύπτουσα εταιρεία και η Motor Oil θα κατέχει ποσοστό 75%. Η αξία των ιδίων κεφαλαίων έχει προσδιοριστεί σε 795 εκατ. ευρώ και η αξία της επιχείρησης έχει συμφωνηθεί σε 1 δισ. ευρώ σε βάση χωρίς χρέη, χωρίς μετρητά και κεφάλαιο κίνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης