Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της πρώιμης bull market για τις μετοχές

Bank of America: Εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της πρώιμης bull market για τις μετοχές
Στην τρέχουσα bear market, το μεγάλο ζητούμενο είναι πότε αυτή θα δει τον πυθμένα της…
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και λιγότερο bearish γίνεται η Wall Street, σύμφωνα με την επικεφαλής αναλύτρια της Bank of America Savita Subramanian.
Ο λεγόμενος δείκτης «sellside» της τράπεζας, ο οποίος παρακολουθεί τη μέση συνιστώμενη κατανομή σε μετοχές από τους στρατηγούς sellside των ΗΠΑ, παραμένει εντός δύο ποσοστιαίων μονάδων από το σήμα αγοράς.
Ο δείκτης αυξήθηκε 56 μονάδες βάσης στο 53,3% τον Νοέμβριο, ακριβώς όπως ο S&P 500 σημείωσε τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα κερδών του.
Αυτό, στην πραγματικότητα, μπορεί να μην είναι καλό για τις μετοχές, καθώς «η κατανομή μετοχών στη Wall Street, προϊόντος του χρόνου, ήταν ένας αξιόπιστος αντίθετος δείκτης» έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής σε σημείωμα την Πέμπτη.
«Με άλλα λόγια, ήταν ένα bullish σήμα όταν οι αναλυτές της Wall Street ήταν εξαιρετικά bearish και το αντίστροφο».
Η Wall Street είχε δώσει σύσταση «underweight» στις μετοχές σε όλες τις bull markets της δεκαετίας του 1980 και του 1990, καθώς και από το 2009 έως το 2020, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, επί του παρόντος, ο δείκτης παραμένει σε ουδέτερη περιοχή, ένα λιγότερο προγνωστικό εύρος από τα όρια αγοράς ή πώλησης.
Ο δείκτης δεν καταγράφει κάθε ράλι ή ύφεση στο χρηματιστήριο, αλλά έχει κάποια δυνατότητα πρόβλεψης για τις αποδόσεις στον S&P 500 τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Πράγματι, μια πρόσφατη έρευνα από την πλευρά της αγοράς, που διεξήχθη από την τράπεζα, έδειξε ότι οι περισσότεροι αναμένουν sell off το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Οι ερωτηθέντες είπαν ότι ο εξασθενημένος πληθωρισμός και οι λιγότερο επιθετικές κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, αν και αναμένεται ανάκαμψη στο δεύτερo μισό του έτους.

Tι αναφέρει η JP Morgan

Και δεν ήταν μόνο οι θεσμικοί επενδυτές που αναβόσβηναν βραχυπρόθεσμα προειδοποιητικά σήματα, αλλά και οι αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan Chase & Co. είπαν επίσης πρόσφατα ότι περιμένουν περισσότερο πόνο για τις μετοχές το νέο έτος.
Πιο αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα βλέπει πτώση -12% στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, στις 3.500 μονάδες, λόγω… ήπιας ύφεσης.
Το επενδυτικό κλίμα διαταράσσεται και οι μετοχές αποσταθεροποιούνται από τις ανησυχίες για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες για να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, αναφέρεται σχετικά…
Η JP Morgan αναμένει ότι μια στροφή στην πολιτική νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Fed θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη των μετοχών το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Η τιμή-στόχος των 4.200 μονάδων που δίνει ο οίκος για τον S&P 500 για το τέλος του έτους προβλέπει περιθώριο ανόδου έως και 3% από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης