Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan σε επενδυτές: Πουλήστε ενεργειακές μετοχές, περιμένετε το -20% και ξαναγοράστε

JPMorgan σε επενδυτές: Πουλήστε ενεργειακές μετοχές, περιμένετε το -20% και ξαναγοράστε
Η σύσταση για πώληση ενεργειακών μετοχών αφορά αυστηρά το βραχυπρόθεσμο
Μία από τις πιο αισιόδοξες φωνές της Wall Street για τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic, συστήνει στους επενδυτές να μειώσουν την έκθεση τους στον κλάδος της ενέργειας, καθώς οι τιμές των μετοχών και του πετρελαίου αποκλίνουν.
Η σύσταση αφορά αυστηρά το βραχυπρόθεσμο μέλλον και βασίζεται σε αυτό που ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας για τις παγκόσμιες αγορές θεωρεί ως ευκαιρία για πωλήσεις, καθώς "έχει ανοίξει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των ενεργειακών μετοχών και των τιμών των ενεργειακών εμπορευμάτων".

Μακροπρόθεσμα η σύσταση είναι long

Ο Kolanovic αναμένει ότι οι τιμές των μετοχών θα υποχωρήσουν περισσότερο από 20%, αλλά μακροπρόθεσμα εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κλάδος βιώνει έναν "υπερκύκλο".
"Αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη τακτική κλήση και, δεδομένου ότι μακροπρόθεσμα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στον ενεργειακό υπερκύκλο και στην ανάκαμψη της ευρύτερης αγοράς μετά από μια στροφή της Fed, μια σημαντική υποχώρηση (20-30%) των ενεργειακών μετοχών θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου", έγραψε ο Kolanovic.
Ο ενεργειακός δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 52% το 2022 και είναι ο μόνος σημαντικός τομέας του S&P 500 που βρίσκεται στο πράσινο από την αρχή του έτους.
Αυτό ανοίγει μια ευκαιρία πώλησης, σύμφωνα με τον Kolanovic, ο οποίος συνιστά στους επενδυτές να πωλούν ενεργειακές μετοχές είτε άμεσα είτε σε σχέση με το αργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης