Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Όποιος είναι long στις μετοχές, απλά θα χάσει - Τι να αγοράσουν οι επενδυτές

Bank of America: Όποιος είναι long στις μετοχές, απλά θα χάσει - Τι να αγοράσουν οι επενδυτές
Στον τρέχοντα κύκλο, η Bank of America αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2023
Αν και οι επενδυτές ανυπομονούν για την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να επενδύσουν ξανά στις μετοχές, η ιστορία δείχνει ότι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί να το κάνουν αυτό όσο ο πληθωρισμός παραμένει σταθερά υψηλός, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America.
Σύμφωνα με ανάλυση του Michael Hartnett, οι μετοχές υπεραπέδωσαν αφού η Fed σταμάτησε να αυξάνει τα επιτόκια σε περιόδους αποπληθωρισμού τα τελευταία 30 χρόνια.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εποχής του επίμονα υψηλού πληθωρισμού στη δεκαετία του 1970 και του 1980, οι μετοχές είχαν πέσει μετά την τελευταία αύξηση.
Στον τρέχοντα κύκλο, αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2023.

Η διόρθωση

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν ήδη υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα μετά από ράλι το τέταρτο τρίμηνο, καθώς τα σημάδια μιας ανθεκτικής οικονομίας υποδαύλισαν τους φόβους ότι η Fed θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα "επιθετική", ενισχύοντας τον κίνδυνο συρρίκνωσης το επόμενο έτος.
Περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια έφυγαν από τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια την εβδομάδα έως τις 7 Δεκεμβρίου, ανέφερε η Bank of America, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR Global.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup έγιναν αυτή την εβδομάδα οι τελευταίοι που προειδοποίησαν για ασθενέστερες αποδόσεις το 2023, λέγοντας ότι η ανάκαμψη άφησε τις αποτιμήσεις να φαίνονται και πάλι ακριβές.
Μια έρευνα του Bloomberg News σε παγκόσμιους διαχειριστές κεφαλαίων ανέδειξε επίσης τον επίμονο πληθωρισμό και την ύφεση ως τους κύριους κινδύνους για τις μετοχές το 2023.
Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξη για χαμηλά διψήφια κέρδη μετά τη χειρότερη χρονιά για τις μετοχές από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.


Ποιοι θα αποδώσουν

Ο Hartnett της Bank of America συνιστά την αγορά περιουσιακών στοιχείων που αποδίδουν καλά στο πλαίσιο του υψηλού, αλλά σταθερού, πληθωρισμού, ειδικά αγορές στα εμπορεύματα, τις τράπεζες, τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και αξίας, καθώς και τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία και τα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών.
Οι επενδυτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετοχές τεχνολογίας, τα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και τα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα.
Τα στοιχεία για τις ροές, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια είχαν εκροές για 43η συνεχόμενη εβδομάδα.
Ανά κλάδο, τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια αξίας είχαν εισροές, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια μικρής κεφαλαιοποίησης, μεγάλης κεφαλαιοποίησης και ανάπτυξης είδαν εισροές.
Μεταξύ των τομέων, οι καταναλωτικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες είχαν μικρές εισροές, ενώ οι τομείς των υλικών και της τεχνολογίας είχαν εκροές 300 εκατ. και 200 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης