Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι «απίθανες» προβλέψεις της TS Lombard για το 2023: Πυρηνική κρίση, επιτόκια στο 25%, νόμισμα Trump

Οι «απίθανες» προβλέψεις της TS Lombard για το 2023: Πυρηνική κρίση, επιτόκια στο 25%, νόμισμα Trump
Δύσκολες να πραγματοποιηθούν αλλά όχι απίθανο οι «απίθανες» προβλέψεις των αναλυτών της TS Lombard
Από τότε που για πρώτη φορά η TS Lombard δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για τα «Πράγματα που δεν θα συμβούν», το 2015, η πρόβλεψη απίθανων πραγμάτων έχει γίνει ολοένα και πιο δύσκολη.
Τότε, κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά όταν ανέφερε πως ο Donald Trump θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο θα έβγαινε από την ΕΕ ή θα υπήρχε μια διετής πανδημία με παγκόσμια lockdown.
Και οι εκπλήξεις συνέχισαν να… έρχονται το 2022.
Ξαφνικά είδαμε κεντρικούς τραπεζίτες να μη νοιάζονται για το χρηματιστήριο (εκτός από την περίπτωση που διαπραγματεύονται τις δικές τους θέσεις) και αναλυτές μετοχών να προβλέπουν μεγάλη πτώση στις αγορές.
Εν τω μεταξύ, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψηφιακές τουλίπες ή ότι η πληρωμή εκατομμυρίων για φωτογραφίες μαϊμούδων Jpeg – δωρεάν διαθέσιμες σε οποιονδήποτε με έξυπνο τηλέφωνο – ήταν κακή ιδέα.
Τέλος πάντων, με εμπνευση από την ανοησία που διακατέχει τους μετέχοντες στην πραγματική ζωή, η TS Lombard αναφέρει μερικά πράγματα που δεν θα συμβούν το 2023 (μάλλον…).

#ΤαPivotΕίναιΓιαΤουςΔειλούς

Το 2022, ο Jerome Powell δεν μπορούσε να κρύψει τον θαυμασμό του για τον ήρωα κάθε κεντρικού τραπεζίτη, τον Paul Volcker, τον πρώην πρόεδρο της Fed, ο οποίος έσπασε αντιμετώπισε τις πληθωριστικές πιέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Ο Powell υποσχέθηκε να διδαχθεί από την εμπειρία των δεκαετιών του 1970 και του 1980, «συνεχίζοντας» τις αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι να σκοτώσει το τέρας του πληθωρισμού.
Αλλά το 2023, με την ενεργειακή κρίση να ωθεί τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο Powell θα προχωρήσει τη σχέση του με τον κ. Volcker ένα βήμα πολύ μακριά, φορώντας παπούτσια με πλατφόρμα δύο ιντσών, ένα τσαλακωμένο σκούρο κοστούμι, «φουσκώνοντας» ανέμελα ένα μεγάλο πούρο σε κάθε δημόσια δέσμευσή του.
Τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο τον Αύγουστο, καθώς τα επιτόκια των ΗΠΑ θα αυξήθούν στο 25%, με τον Powell να επιμένει να βγαίνει στις συνεντεύξεις Τύπου της FOMC υπό τις μελωδίες του τραγουδιού «Eye of the Tiger».
Η αμηχανία του θα ολοκληρωθεί όταν τελικά τον κάνουν doxx στο #fintwitter ως @IHeartVolcker79 (δείτε τη ροή του στο Twitter, η οποία είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον «Big Paul» και περιλαμβάνει ακόμη και ποίημα αγάπης).
Από την άλλη, η Christine Lagarde θα προσπαθήσει να αναβιώσει τη νομισματική κληρονομιά της ίδιας της ΕΚΤ, προσκαλώντας τον Otmar Issing να διευθύνει το οικονομικό τμήμα της τρέπαζας και αναγκάζοντας όλους τους αξιωματούχους να διαβάσουν τα έργα του Karl-Otto Pöhl.
Ο Andrew Bailey της BoE θα βαδίσει στο μονοπάτι της προκλητικής βρετανικής εξαιρετικότητας, δίνοντας μια ομιλία με θέμα «Γιατί ο πληθωρισμός στο ύψος του 15% δεν είναι πραγματικά τόσο κακός».

Πολεμικα παιχνιδια

Μια πυρηνική κρίση πλήρους κλίμακας πυροδοτείται όταν ένα βλήμα αγνώστου ταυτότητας, που πιστεύεται ότι είναι η μπάλα από το χαμένο πέναλτι του Ηarry Kane στο Μουντιάλ, εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης και περνά από τον ρωσικό εναέριο χώρο τον Φεβρουάριο.
Ο Vladimir Putin ενισχύει για άλλη μια φορά την ετοιμότητα του πυρηνικού του οπλοστασίου στο επίπεδο «Δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι εντελώς σοβαρό, απλά δοκίμασέ με» και το ΝΑΤΟ απαντά αναλόγως.
Ο πόλεμος αποτρέπεται μόνο αφού η Ιταλίδα πρωθυπουργός Georgia Meloni εμπλέκει τον Putin σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι Tic-Tac-Toe και ο Ρώσος ηγέτης αντιλαμβάνεται ξαφνικά τη ματαιότητα της πυρηνικής εμπλοκής.
Αλλά η κλίση του κόσμου προς την αποπαγκοσμιοποίηση δεν σταματά.
Συνεχίζουν να εγείρονται οι εμπορικοί φραγμοί, οι γραμμές ανεφοδιασμού συρρικνώνονται και οι δυτικοί ηγέτες – με ώθηση από τους κεντρικούς τραπεζίτες – εισάγουν νέο μέγιστο μισθό στα 5 δολ. την ημέρα, μειώνοντας τα ελάχιστα ηλικιακά όρια για την πλήρη απασχόληση.
Ταυτόχρονα, η θέση του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος αμαυρώνεται έτι περαιτέρω, με τις νέες κάρτες συναλλαγών του Trump να εμφανίζονται ως βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Απλά επειδή είσαι παρανοϊκός…

Οι χειρότεροι φόβοι των συνωμοσιολόγων γίνονται πραγματικότητα όταν αρκετές κεντρικές τράπεζες «βλέπουν» τα CBDC ως νέο όπλο στον πόλεμο κατά του πληθωρισμού.
Αυτά τα νέα ψηφιακά νομίσματα παρέχουν ένα άμεσο μέσο ελέγχου του ΔΤΚ – αφού οι υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν την τιμή εκατομμυρίων αγαθών σε πραγματικό χρόνο.
Οι κεντρικές τράπεζες διαπιστώνουν ότι μπορούν ακόμη να χειραγωγούν τη συμπεριφορά των καταναλωτών με τρόπους που δεν είχαν προηγουμένως τολμήσει να φανταστούν.
Ζητάτε αύξηση μισθών 10%; Εδώ είναι η δική σας εξατομικευμένη «επιβάρυνση σταθερότητας τιμών»!
Και μην ανησυχείτε για την υποβολή φορολογικής δήλωσης, για τη διευκόλυνσή σας μπορούμε απλώς να εξαφανίσουμε τα μετρητά από τον τραπεζικό σας λογαριασμό!
Τελικά, το κοινό απορρίπτει τη χειραγώγηση του CBDC και επιστρέφει σε παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια, όπως είναι οι ψηφιακοί πίθηκοι, τα shitcoins και τα meme stocks.

Τεχνητοί Οικονομολόγοι

Η TS Lombard θα ανακαλύψει πως ό,τι κάνουν οι οικονομολόγοι της μπορούν να ανατεθούν -χωρίς επιβάρυνση- σε λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής της θεμελιώδους έκθεσης «Τα πράγματα που δεν θα συμβούν», προβλέποντας:

1 Θα εμφανιστεί μια νέα τάση της μόδας, θα φοράμε ρούχα εξ ολοκλήρου από χρήμα, που θα οδηγήσει σε μείωση του όγκου των φυσικών μετρητών που κυκλοφορούν και θα θεραπεύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού.

2 Μια ομάδα οικονομολόγων θα ανακαλύψει ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη οικονομία είναι ο χορός, ο οποίος θα οδηγήσει στην καθιέρωση υποχρεωτικών πάρτι σε όλους τους χώρους εργασίας.

3 Μια ομάδα επαναστατημένων εφήβων θα ξεκινήσει ένα κίνημα για να μποϊκοτάρει την πληρωμή φόρων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καταφύγει στη συλλογή φόρων με τη μορφή meme stocks.

4 Ένα νέο κρυπτονόμισμα, το"LOLcoin", θα εμφανιστεί και θα κερδίσει γρήγορα δημοτικότητα, παρακινώντας πολλούς ανθρώπους να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε αυτό.

5 Ο «Δείκτης Taco Tuesday» θα γίνει ο κορυφαίος δείκτης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, καθώς η προθυμία των ανθρώπων να καταναλώνουν μεξικάνικα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γίνεται βασικός δείκτης μέτρησης.

6 Το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει αφού μια ομάδα επαναστατημένων λάμα καταλάβουν τη Wall Street και αρχίσουν να διαπραγματεύονται banana stocks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης