Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2023 «βλέπουν» οι dealmakers

Goldman Sachs: Ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2023 «βλέπουν» οι dealmakers
Οι προβλέψεις έρχονται μετά την πτώση των παγκόσμιων αξιών συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά 36% στα 3,78 τρισ. δολάρια το 2022
Oι κορυφαίοι διαπραγματευτές της Goldman Sachs είναι αισιόδοξοι για την ανάκαμψη των παγκόσμιων συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και την αδύναμη πιστωτική αγορά.
Καθώς οι οικονομικές προβλέψεις γίνονται πιο δυσοίωνες, τα στελέχη του ισχυρού οίκου της Wall Street - συμπεριλαμβανομένων των Dan Dees και Jim Esposito, οι οποίοι διευθύνουν από κοινού το τμήμα παγκόσμιας τραπεζικής και αγορών της - δήλωσαν ότι είναι προετοιμασμένοι για ανάκαμψη όταν οι αγορές χρηματοδότησης χαλαρώσουν, ενδεχομένως ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ανάκαμψη από την πτώση του 2022

Οι προβλέψεις έρχονται μετά την πτώση των παγκόσμιων αξιών συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά 36% στα 3,78 τρισ. δολάρια το 2022, από το ρεκόρ των 5,91 τρισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.
Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman, έχουν περικόψει θέσεις εργασίας καθώς η δραστηριότητα υποχωρεί.
Σε μια σειρά συνεντεύξεων με το Reuters τις τελευταίες εβδομάδες, κορυφαίοι υπεύθυνοι της Goldman για τις συμφωνίες που βρίσκονται στην εταιρεία για περισσότερες από δύο δεκαετίες ο καθένας, δήλωσαν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανακάμψει η παγκόσμια δραστηριότητα των συμφωνιών.
"Παραμένω αρκετά αισιόδοξος, ίσως όχι για το πρώτο τρίμηνο, αλλά σίγουρα καθώς προχωράμε μπροστά", δήλωσε ο Stephan Feldgoise, παγκόσμιος συν-επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν "σαφείς αντίθετοι άνεμοι στο πρώτο μέρος" του 2023, είπε.
Ο Mark Sorrell, ο αντίστοιχος του Feldgoise στο Λονδίνο, βλέπει εταιρικούς πελάτες να πηδούν σε συμφωνίες όταν υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, επειδή τα βασικά κίνητρά τους παραμένουν ανέπαφα, όπως η απόκτηση νέων πελατών, νέων προϊόντων ή η γεωγραφική επέκταση.
Οι εταιρείες παραμένουν στο περιθώριο επειδή οι πιστωτές τους έχουν αποτραβηχτεί από τη χορήγηση πιο ριψοκίνδυνων δανείων για εξαγορές καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα, είπε.
"Όταν η αγορά χρηματοδότησης επανέλθει, δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί, αλλά θα συμβεί, λόγω της ποσότητας ρευστότητας στο σύστημα, πιστεύουμε ότι ο όγκος των συναλλαγών θα επανέλθει και η δραστηριότητα θα ανακάμψει", δήλωσε ο Sorrell.
Η ανάκαμψη μπορεί να είναι "ταχύτερη από ό,τι περιμένει ο κόσμος", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης