Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε κρίσιμη καμπή ο S&P 500 - Ορατές οι 3.600 μονάδες αν «σπάσουν» οι 3.800

Σε κρίσιμη καμπή ο S&P 500 - Ορατές οι 3.600 μονάδες αν «σπάσουν» οι 3.800
Η Wall Street βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής
Σχετικά Άρθρα
Ο S&P 500 ξεκίνησε αρκετά καλά τη δεύτερη εβδομάδα του 2023, με άνοδο πάνω από 1% και διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής που τροφοδοτήθηκαν από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Δυστυχώς, αυτά τα μεσημεριανά κέρδη αποδείχθηκαν πρόσκαιρα και ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street  υποχώρησε στο μηδέν μέχρι το κλείσιμο, σημειώνει το Investing.com στην τεχνική του ανάλυση. 
«Τις τελευταίες εβδομάδες, θα μπορούσαμε να ξεγράψουμε την ανίσχυρη δράση των τιμών επειδή το θεσμικό χρήμα βρισκόταν σε... διακοπές.
Αλλά πλέον, οι περισσότεροι θεσμικοί διαχειριστές χρημάτων έχουν επιστρέψει στο γραφείο τους, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η δράση των τιμών μετράει.
Και η αποτυχημένη διάσπαση της Δευτέρας δεν φαίνεται καλή», σημειώνει ο αναλυτής. 

Εμπόδια στην ανάκαμψη

Οι μετοχές ενισχύθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και αντί να ακολουθήσουν τη δυναμική, τα μεγάλα κεφάλαια γύρισαν την πλάτη τους και άφησαν τις τιμές να υποχωρήσουν.
Ενώ μια μέρα δεν μπορεί να «σκοτώσει» μια αγορά από μόνη της, μπορεί να θέσει ένα σοβαρό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης.
«Η αγορά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής και το πώς θα αντιδράσει σήμερα θα μας πει πολλά για τη διάθεσή της στο μέλλον.
Υποχώρηση στις 3.800 μονάδες στις επόμενες συνεδριάσεις και οι 3.600 μονάδες γίνονται ο επόμενος πιο προφανής στόχος.
Aπό την άλλη πλευρά, αν οι αγοραστές επιστρέψουν την Τρίτη, η συνεδρίαση της Δευτέρας ξεχαστεί και ο επόμενος στόχος θα μπορούσαν να είναι οι 4.000 μονάδες», αναφέρει η τεχνική ανάλυση.

wall.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης